• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Zaman ve Süre hesaplama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Merhaba;

Bir uçuş operasyonu ile alakalı bir gecikme tablosu için uğraşıyorum.
yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Muhtemelen bilgi eksikliğim var;
Şimdiden Teşekkür Ederim....

Tabloyu hemen hemen bitirdim EĞER li formüller doğru yazıldı fakat bir yerlerde basit bir hata yapıyorum aynı biçimli aynı değere sahip iki hücrenin eşit olduğu çözümünü sağlayamıyorum
Aynı biçimli ve değere sahip 2 hücre eşit değil gösteriyor.
C1=0:45
D4=0:45
Görünürde eşitler ama ikisinin eşit olması ile alakalı yazdığım EĞER li formül bu değerleri eşit görmüyor. Formüller çalışıyor ama yanlış bilgi veriyor

Detaylı Anlatım İçin ;

A1-18:30 (Aktüel Harekat)
B1-17:45 (Tarife)
C1-Değer:0:45 , Biçim (s:dd) , Oluşum (A1-B1)
Eğer Değer=<0:00 olursa bir başka hücre ''Gecikme Yok'' göstermeli
D1,D2,D3-Biçim (s:dd) , Oluşum (Elle Giriliyor)
D4-Değer:0:45 , Biçim (s:dd) , Oluşum (D1+D2+D3)
Eğer ve/veya D1-D2-D3'e veri girilmezse D4 boş kalmalı
D5-Biçim (s:dd) , Oluşum (C1 ile D4 aynı mı değil mi?)
Eğer aynıysa boş kalmalı
Eğer aynı Değilse ''Gecikme Dağılımına Dikkat'' yazmalı

Emeğin için teşekkür ederim; Kontrol ettim.. Aynı benim yaşadığım sorun bu dosyada da var..
D4 ile C1 aynı olduğu halde ''Gecikme Dağılımına Dikkat'' yazıyor zaten asıl problemim de bu..

D4 ile C1 hücreleri aynı süreyi gösterirken ; mesela 00:15.. ben bu iki değerin aynı olup olmadığı ile ilgili EĞER kullanarak formuller yazmak istiyorum fakat excel bu iki hücre değerini aynı görmüyor

Emeğin için teşekkür ederim; Kontrol ettim.. Aynı benim yaşadığım sorun bu dosyada da var..
D4 ile C1 aynı olduğu halde ''Gecikme Dağılımına Dikkat'' yazıyor zaten asıl problemim de bu..

D4 ile C1 hücreleri aynı süreyi gösterirken ; mesela 00:15.. ben bu iki değerin aynı olup olmadığı ile ilgili EĞER kullanarak formuller yazmak istiyorum fakat excel bu iki hücre değerini aynı görmüyor

Sayı modunu ss:dd den normal sayıya çevirdiğinde mesala 00:30 hücre değeri 0,0208333333333334 şeklinde çıkıyor hesaplama yaparken bi şekilde hata veriyor yuvarla formülünü 5 birim kullanarak yeni bişey hazırladım bi kontrol eder misin ?

Ekli dosyalar

Sezai, Çok Çok Teşekkür Ederim, sayende herşeyi istediğim gibi hesaplayan bir tablo oluştu..

Ellerine Sağlık..

Geri