merhaba,
zaman üzerinden bir ölçüm yapmaktayım.
bu ölçümde yapılan bir için kaç sanıye sürdüğünü tutarak excele yazıyorum
ÖLÇÜM sonuçlarını girdikçe otomatik olarak işlem süresini hesaplamak istiyorum
örneğin;3 ayrı satırda saniye, dakida ve saati tutuyorum.
hesaplamasa ise
-sadece saniye 35 in altında ise işlem süresi 0,5 (dk), üstünde ise işlem süresi 1 (dk),
-eğer dakika 59 ve saniye 35 in üstünde ise işlem süresi bölümü 1, saat bölümü 1, dakika ve saniye 0
-eğer saat bölümü 1, dakika bölümü 29 ve saniye bölümü >35 ise işlem süresi bölümü 1,5 (saat)
-eğer işlem süresi bölümü 1 (ki bu rakam 2,3,4, diye artabilir), saat bölümü 2, dakika bölümü 59 ve saniye bölümü >35 ise işlem süresi bölümü 2 diğer alanlar 0
(yardım eebilecek biri var ise mail olarak da örnek atabilirim çok acil yardımlarınızı bekliyorum)
zaman üzerinden bir ölçüm yapmaktayım.
bu ölçümde yapılan bir için kaç sanıye sürdüğünü tutarak excele yazıyorum
ÖLÇÜM sonuçlarını girdikçe otomatik olarak işlem süresini hesaplamak istiyorum
örneğin;3 ayrı satırda saniye, dakida ve saati tutuyorum.
hesaplamasa ise
-sadece saniye 35 in altında ise işlem süresi 0,5 (dk), üstünde ise işlem süresi 1 (dk),
-eğer dakika 59 ve saniye 35 in üstünde ise işlem süresi bölümü 1, saat bölümü 1, dakika ve saniye 0
-eğer saat bölümü 1, dakika bölümü 29 ve saniye bölümü >35 ise işlem süresi bölümü 1,5 (saat)
-eğer işlem süresi bölümü 1 (ki bu rakam 2,3,4, diye artabilir), saat bölümü 2, dakika bölümü 59 ve saniye bölümü >35 ise işlem süresi bölümü 2 diğer alanlar 0
(yardım eebilecek biri var ise mail olarak da örnek atabilirim çok acil yardımlarınızı bekliyorum)