• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Zaman dilimini istenilen aralıklara bölmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ekrema4
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excell 2003
ingilizce
Herkeze merhaba,
Arkadaşlar belki bu sorum biraz basit gelebilir ama gerçekten yapamadım, yardımlarınızı bekliyorum.

Excelde belirli bir zaman aralığını gösteren bir zaman çizelgesi oluşturduk. Çizelgenin altında isim, ismin altında da kaç adet olduğu yazıyor. Toplamda bunların hepsinin üretimi için harcadığı süre, zaman çizelgesinde gösteriliyor ve bu değerler o zaman aralığında yazması gerekiyor. Yapmak istediğim işlemi ekteki dosyada daha görsel hale getirmeye çalıştım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Sorunuz anlaşılmıyor. Tablodan miktarmı yoksa zaman verilerimi yerleştirilecektir.

Hocam ilginiz için teşekkür ederim,

Zaman tablosu içerisinde her bir hücre 5 dk olarak belirlenmiştir. Buna göre sol altta bulunan tablodaki değerlere göre işlem yaptırarak zaman tablomu şekillendirmek istiyorum.
1. İSİM sütunu için D21/5 = 8 adet hücreyi birleştirmem gerekiyor, başlangıç hücrem I10 olacağı için I10 ve P10 hücrelerini birleştiriyorum. Birleştirdiğim bu hücrenin içerisine B21 de bulunan ismimi yazıyorum. Devamında D22/5 = 6 adet hücre birleştirmem gerekiyor, başlangıç hücrem artık Q10 olacağı için Q10-V10 hücrelerini birleştirip içerisine B22 de bulunan ismimi yazdırıyorum....
2. MİKTAR sütunu için aynı işlemleri zaman tablosunda bir altta oluşturup içerlerine C21 de bulunan değeri yazdırıyorum. Bu işlem zaman tablosunun sonuna kadar devam ediyor. Yani ben tabloya değer girdikçe otomatik olarak yukarıda zaman tablosu içinde şekil kazanıyor.

Bu işlem excelde yaptırılabilirmi acaba hocam? Yardım ederseniz çok sevinirim. Teşekkürler..

Geri