• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Zaman ayarlı excel dosyaların silinmesi

Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar excel de yaptığım dosyaların verdiğim tarihe geldiğinde dosyaların silinmesini istiyorum veya içeriğinin silinmesi istiyorum.

yadımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Arkadaşlar excel de yaptığım dosyaların verdiğim tarihe geldiğinde dosyaların silinmesini istiyorum veya içeriğinin silinmesi istiyorum.

yadımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
Merhaba,

Bununla ilgili çok sayıda konu işlenmişti, ufak bir arama yaparsanız bu konulara ulaşırsınız.

Bahsedilenler içerisinde bulamadım.

benim istediğim dosyanın tamamen silinmesi veya içindeki verinin silinmesi.

yardımı olacak arkadaşlar için şimdiden teşekkürler.

Bahsedilenler içerisinde bulamadım.

benim istediğim dosyanın tamamen silinmesi veya içindeki verinin silinmesi.

yardımı olacak arkadaşlar için şimdiden teşekkürler.

merhaba
içeriğin silinmesi için
Kod:
Sub auto_open()
If "02.09.2011" = Format(Date, "dd.mm.yyyy") Then
Sheets("Sayfa1").Cells.Delete
End If
End Sub
kitabın açılmaması için
Kod:
Sub auto_open()
If "02.09.2011" = Format(Date, "dd.mm.yyyy") Then
Application.Quit
End If
End Sub
dosyayı silmek için aynı dosya içinde makro kullanamazsınız ama başka bir çalışma kitabı aktif olduğunda ve tarih geldiğinde otomatik diğer dosyayı sildirebilirsiniz

Yardım için Çok teşerkkürler.

Vermiş olduğum kodları ayzıdğımda devrede oluyor fakat makro devrece değil iken formüllerim görünüyor.

aslında ben yadığım formüllerin görünmemesini sitiyorum fakat makro aktif değil iken formüller görünüyor.

saygılarımla,

Yardım için Çok teşerkkürler.

Vermiş olduğum kodları ayzıdğımda devrede oluyor fakat makro devrece değil iken formüllerim görünüyor.

aslında ben yadığım formüllerin görünmemesini sitiyorum fakat makro aktif değil iken formüller görünüyor.

saygılarımla,

merhaba
formüllerin gizlenmesi için sayfa koruması koymanız yeterli.

istenilen tarihte dosyanın silinmesi sağlanır ancak bu doğru bir davranış olmaz.
genelde çalıştığı işyerinden çıkacak kişiler, benden sonra tufan anlayışıyla bir süre sonra dosyaların silinmesini istiyor.
bu etik bir davranış değil.
bunun yerine belli bir tarihten sonra dosya içeriğinin korunması ancak yapılan hesaplamaların (formüllerin) silinmesi doğrusudur.

bana göre yaklaşım; aldığım ücretin karşılığında yaptığım çalışmalar şirkete aittir. işe grogramcı olarak girmedimse yazdığım programlar bana aittir.

bu çerçevede, bir süre sonra dosya içeriğini silmeden formülleri veya içindeki makroları silme yolunu deneyiniz.

Geri