• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

zaman ayarlı dosya

Excel Vers. ve Dili
Excel 2021 TÜRKÇE
dosyanın içine yerleştirilen bir makroyla belirli bir tarih te dosyanın içinin silinmesi veya dosyanın kullanılamayacak duruma getirilmesi mümkünmü?

Mrb. Tabiki mümkün. Ancak kullanıcı makro düzeyini değiştirirse yani matko etkinleştirmeyi devre dışı bırakırsa buda işe yaramayabilir.

Ekteki örneği bir inceleyin. 25 aralık 2011 tarihine göre lisanslı. Bilgisayarınızın tarihini ileri alın deneyin. Daha sonra Vba kod kısmını şifreleyin. Kimse göremez.
Bu arada kodlar kendime ait değildir. Hocalarımdan öğrendiğim kodlardır.

Ekli dosyalar

Selam
Forumdan öğrendiğim kadarıyla aynı dosya içinde sayfaları sildirebilirsin,
eğer dosyayı komple silmek istersen bunu bir başka dosya ile yaptırman gerekir diye düşünüyorum.
A dosyası silinecek dosya ise,

B dosyasına
Private Sub Workbook_Open()

'tarih vs sorgusu.....

If Dir("C:\A.xls") <> "" Then Kill "C:\A.xls"

End Sub

yedeklerinizi almadan denemeyin.

Son düzenleme:
Ekteki örneği bir inceleyin. 25 aralık 2011 tarihine göre lisanslı. Bilgisayarınızın tarihini ileri alın deneyin. Daha sonra Vba kod kısmını şifreleyin. Kimse göremez.
Bu arada kodlar kendime ait değildir. Hocalarımdan öğrendiğim kodlardır.

kodları göremiyorum.

Alt F11 e basın. Kodlar karşınıza çıkacaktır.

Zeki Hocam verdiğiniz link i inceledim ancak anlayamadım bu izin kısıtlama özelliğini nasıl kullanıyoruz. Tarif edebilir misiniz ?

Araç çubuğunda disket ikonunun sağında izin/kısıtlama butonuna basarak adımları izleyin.
Aynı komut Dosya menusu altında da mevcut olması lazım.

Ayrıca Sayın Kemalist in son sorusu için Alt F11-tools-vbaprojectproperties-protection-dan yapabilirsiniz.Kodların görünmemesi için son yerdeki kutucuğu işaretleyin.

Son düzenleme:
Geri