• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yüzdeye çevirme

Excel Vers. ve Dili
Excell 2010
Merhaba, yüzdelerle ilgili bir sorum var, çalışanlarla ilgi şöyle bir tablo var elimde,
Çalışan | Ciro Çalışan | Hedef Ciro
ve ben şöyle bir şey eklemek istiyorum yanına
Çalışan | Gerçekleşen Ciro
bu hedef ciroyu yüzde olarak göstermek istiyorum yani çalışan cironun hedef ciroya ulaşmasına ne kadar kaldığını yüzde olarak gerçekleşen ciroda gösterecek, nasıl yapabilirim , yardımcı olursanız sevinirim.

Sorunuzla aynı yapıda örnek bir dosya eklerseniz sonuça daha doğru ve çabuk ulaşılabilir.Dosyanızda ulaşılmasını istediğiniz sonuşla ilgili bir çözüm olması çözüme katkı sağlar.Altın üye değilseniz dosyanızı dosya yüklem sitelerinden birine örn: https://dosya.la/ yükleyip indirme linkini burada paylaşabilirsiniz.

pnN96L.png

Tablo fotoğrafta ki gibi, kusura bakmayın dosyayı paylaşamıyorum , gerçekleşen kısmı yüzdelik olarakta görmek istiyorum.

Tabloyu özetleyecek olursam 3 aylık ortalama kısmına %10 ekleyip ağustos hedefe yazıyor, gerçekleşen kısımda ki veriyse ağustos ayı cirosundan çekiliyor, ben bunu ayrıca yüzde olarak göstermek istiyorum.

İlgili hücreye tıklayın.Giriş sekmesine biçimler % olarak belirleyiniz.

İlgili hücreye tıklayın.Giriş sekmesine biçimler % olarak belirleyiniz.

Evet hocam dediğiniz gibi oluyormuş k.bakmayın şimdi farkettim, teşekkür ederim.

Çözüm: Hedef/Gerçekleşen yap ve hücreleri yüzdeye çevir :)

Geri