• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yüzdeli Eğersaylı Toplamalı Formül İhtiyacı

ALTINYAYLA

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Kıymetli ustalarım benim de benzer bir formüle ihtiyacım var. yoğunlaşamadım. şimdiden teşekkür ederim.

Yardımcı olabilecek ustadların ilgisini bekliyorum. Selamlarımla...

Merhaba ; dün akşamda dosyanızı inceledim,lakın istek anlaşılmadı daha dogrusunu en yüksek ve en küçük sayının yüzdesel farkı neye göre -20 olacak inanın anlamadım karşılaştırılabilir satır yada sütun verileri olmalı ki istediğinize ulaşabilelim doğrumudur..?

Merhaba; öncelikle alakanız için teşekkür ediyorum.
d2 d3 d4 d5 bu 4 hücredeki değerler arasında en yüksek rakam hangisi ise onunla d 2 nin farkı var ve o fark %20 ise ...... mantık bu kıymetli hocam

=IF((MAX(D2 : D5)-D2)/D2>20%;"SAT";"AL")

teolojit hocam istediğim sonucu alamadım emeğiniz çok kıymetli

Ben ingilizcesini yazmıştım formülün , Lütfen formüldeki : aralarındaki boşlukları siliniz. Ayrıca bende Formül devamı ; iledir sizde virgül olabilir değiştirirsiniz eğer , (virgül) ise.

Türkçesi

=EĞER((MAX(D2 : D5)-D2)/D2>20%;"SAT";"AL")

=EĞER((MAX(D2:D5)-D2)/D2>20%;"SAT";"AL")
bu formül ile aynı hatayı alıyorum...

MAX MAK OLARAK Değiştirir misiniz. kaçırdım onu çok pardon

hepsi,nde de Al diiyor hocam bu doğru olamaz diye düşünüyorum. Formülü aşağıya çektiğimde 4 ünde de al diyor. 1 inde o da eğer diğerlerinden %20 büyükse sat, yada biri diğerlerinden %20 küçükse al demesi lazım

Merhaba,

Siz E2 hücresine şu formülü istemediniz mi,

D2 ve D5 hücreleri arasında en yüksek hangi rakam ise D2 hücresinden çıkarsın ve aradaki fark eğer %20 yi aşıyor ise SAT desin, eğer aşmıyor ise AL desin.

sadece d2 hücresinden çıkarmayacak hocam o dördünden hangisi büyükse e 2 ye
ve formül diğer aşağı doğruda çekildiğinde hangi en büyüğü hangi en küçüğünden %20 büyükse e sütunundaki onun karşısında sat yazacak

=EĞER((MAK($D$2 : $D$5)-MIN($D$2:$D$5))/D2>=20%;"SAT";"AL")

E2 hücresine yazıp aşağıya dogru çekin.

Geri