• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

yüzde ve komisyon varyasyonları

Selamlar öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ederim
ürün maliyeti gireceğim, kargo bedelini gireceğim, komisyon tutarını gireceğim, karını gireceğim

sistemde banada yüzde kaç karla o ürünü satmamı gösterecek

örneğin 10 lira maliyeti olan bir ürünü 5 lira kargo bedeli olan bir ürüne komisyon bedeli yüzde 10 kesinti girdiğimizi varsayarsak 10 lira kar et diyeceğim sistemde bana yüzde x kar koyman gerekli diyecek. Böyle bir şey mümkünmü acaba?

Merhabalar
A1= Maliyet, B1=Kargo masrafı, C1=Maliyet üzerinden alınan komisyon (Yüzde cinsinden)
D1=Kar ise satış fiyatını bulmak için E1 hücresine aşağıdaki formülü yazın
Kod:
=A1+B1+A1*(C1/100)+D1

Merhabalar
A1= Maliyet, B1=Kargo masrafı, C1=Maliyet üzerinden alınan komisyon (Yüzde cinsinden)
D1=Kar ise satış fiyatını bulmak için E1 hücresine aşağıdaki formülü yazın
Kod:
=A1+B1+A1*(C1/100)+D1

bana sonuç satış fiyatından ziyade ne kadar yüzde koymam gerektiğini sağlamak

benim gireceğim bilgiler

ürün maliyeti şu kadar

kargo maliyeti şu kadar

komisyon şu kadar

kar şu kadar

o kara ulaşmak için maliyetler düştüğünde yüzde kaç kar koymam gerekli

Bunu bir örnekle açıklar mısınız?

Kod:
=(a1+b1+a1*(c1/100)+d1-a1)*100/a1

Bunu bir örnekle açıklar mısınız?

örneğin bir ürünü 10 liraya alıyorum 5 lira kargo ücreti ödüyorum. Toplam benden satış fiyatı üzerinden komisyon değeri 10 diyelim. ben bu üründen 5 lira kar etmek istediğimde toplam maliyet fiyatının üzerine yüzde kaç kar eklemeliyimki 5 lira kar edebileyim.

yani 10 lira maliyet 5 lira kargo 15tl maliyeti var bana 5 lirada kar etmem lazım misal. 20ye satmam lazım 2 lirada komisyonu olur yüzde 10ndan 22 liraya bu ürünü satarsam 5 lira kar etmiş olacağım. 10 liralık ürünü 22 liraya satmam için yüzde kaç kar etmem lazım mantığını umarım düzgün anlatmışımdır.

maliyet-kargo-komisyon-kar değerlerini ben kendim gireceğim.

Ekli dosyayı inceleyiniz:

https://drive.google.com/file/d/0B43WMUs21VpfMTlETGR4Tm1Ha00/view?usp=sharing

Komisyon oranı A5 hücresine (5, 7, 10 gibi) girilmelidir.

Maliyet 5
Kargo 5
İstenen kâr 3
İlk toplam 13
%10 Komisyon 10
Satış fiyatı 23
Kâr oranı 360%

gerçeğe vurduğun zaman bir yanlışlık var
23 liraya sattığımda 3 lira kar etmiyorum
2.3 komisyon
5 maliyet
5 kargo
12.3tl
23-12.3=10.7 tl kar ediyorum
halbuki ben 3 lira kar etmek istemiştim.

Ben verdiğiniz maliyet, kargo, kâr ve komisyon oranını girdiğimde satış fiyatını 14,30 buluyorum, kâr oranı da %186 çıkıyor. Siz nasıl 23 buldunuz? 13 liranın %10 komisyonu 10 değil 1,30 yapar. Önceki mesajımda da belirttiğim gibi komisyon oranını A5 hücresine girmelisiniz.

Ben verdiğiniz maliyet, kargo, kâr ve komisyon oranını girdiğimde satış fiyatını 14,30 buluyorum, kâr oranı da %186 çıkıyor. Siz nasıl 23 buldunuz? 13 liranın %10 komisyonu 10 değil 1,30 yapar. Önceki mesajımda da belirttiğim gibi komisyon oranını A5 hücresine girmelisiniz.

maliyetten yüzdeyi değiş satışın yüzdesini hesap edecek efendim. tekrar anlatayım

10 lira maliyetli bir ürün var sayalım
5 lira kargo farz edelim.
yüzde 10 komisyon kesildiğini varsayalım satış fiyatı üzerinden
ben bu üründen 5 lira kar etmek istedim diyelim.
10+5+5+2.3tl gibide bir komisyonu olur ben bu ürünü 22.3tl gibi bir rakama satmış olurum bununda yüzdesini istiyorum 10 liralık bir ürünü 22.3e satıyorsam nekadar yüzde eklemem lazım

Sayın EverQuesT
Dosya Normal Şimdi indirdim.

İlginize teşekkür ederim
Maliyet 5
Kargo 5
Kar 5
Komisyon 10,00% 1,5
Toplam Maliyet 11,5
Satış Fiyatı 16,5

bu denkleme göre komisyon oranı 1.5 yerine 1.65 çıkması lazım

ayrıca
kar oranı kısmındada yüzde kaç kar etmek istediğimi değil. bu ürünü 16.5 liraya satmam için ürün maliyetine nekadar yüzde eklemeliyiz.

.

Çözülmüş bir kaç örnek verirseniz, problemi anlamaya çalışalım.

.

Yusuf beyin son yolladığı dosya dogru sadece f degerine girdigimde sol tarafda degisim olmuyor onu düzelttikmi tamamdır

Şimdi dosaya tekrar baktığımda görüyorum ki ilk denemede kodlar düzgün çalışıp sonucu buluyor ancak ikinci denemede kod "Run time error 1004, başvuru geçerli değil" hatası veriyor. Hata

Range("C5").GoalSeek Goal:=[F1], ChangingCell:=Range("C4")

Satırında çıkıyor. Nedenini çözemedim.

Geri