• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

yüzde sorunu

archers70

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 365 ing
Herkese merhabalar ;
benim naçizane iki tane sorum olacak belkide çok basit ama ben yapamadım şöyleki ; ekteki dosyadakı b sutununda ki sayıların yanlarında % işaretleri var ve bu aldığım rapordan otomatik geliyor, ancakben bu % işaretini istemiyorum ne yapabilirim? bir de C sutununda ki isimler,in başında ak var bunları nasıl kaldırabilirim? buda raporda oto geliyor ve liste uzun burada kısa bır yeri ni verdim.
Saygılarmla

Ekli dosyalar

Yüzde sorunu !

Herkese merhabalar ;
benim naçizane iki tane sorum olacak belkide çok basit ama ben yapamadım şöyleki ; ekteki dosyadakı b sutununda ki sayıların yanlarında % işaretleri var ve bu aldığım rapordan otomatik geliyor, ancakben bu % işaretini istemiyorum ne yapabilirim? bir de C sutununda ki isimler,in başında ak var bunları nasıl kaldırabilirim? buda raporda oto geliyor ve liste uzun burada kısa bır yeri ni verdim.
Saygılarmla

Ekli dosyalar

Merhaba,

1 - B sütununu seçip hücre biçimlendirme menüsünden "GENEL" ya da "SAYI" olarak biçimlendirin. Bu şekilde % işaretlerinden kurtulursunuz.

Bu düzeltme sonunda 20% değeri 0,20 olarak görünür.

Eğer siz bu değer hücrede 20 olarak görmek istiyorsanız E1 hücresine 100 yazın ve bu hücreyi kopyalayın. B sütunundaki veri olan hücrelerinizi seçin. Seçili alan üzerinde sağ klik yapın. Açılan menüden ÖZEL YAPIŞTIR-DEĞERLERİ-ÇARP komutunu verin. Daha sonra ilk aşamada bahsettiğim biçimlendirmeyi yapın.

2 - C sütunundaki ifadelerin içinde sadece başka "ak" ifadesi geçmiyorsa değiştir menüsünden bu istediğinizi yapabilirsiniz.

Yani aşağıdaki şekilde bir kelime yoksa;

akdamak

Eğer bu tarz verileriniz yoksa C sütununu seçin. CTRL+H tuşlarına basın. İlk kutuya ak yazın ve tümünü değiştir deyin.

Eğer tekrarlı "ak" ifadeleri varsa formülle çözüm kullanmalısınız. D2 hücresine aşağıdkai formülü uygulayıp alt hücrelere ihtiyacınız kadar sürükleyin.

Kod:
=PARÇAAL(C2;3;UZUNLUK(C2)-2)

Sayın Korhan Ayhan;

Günaydın.

Katkınız için teşekkürler.

Sevgi ve saygılar.

teşekkür ederim , allah razı olsun :)
birşey sorabilirmiyim, yüzde olan yerde bu ctrl+h yi uygulayabilirmiyim? ilk satıra % yazsam değiştir desem? çünkü dediğim gibi bu bir rapordan geliyor ve E hücresi dolu , yogun bir rapor o yüzden herhangibir yere 100 yazamam , daha pratik bir çözümü olabilir mi? sadece 20 görünmesi için. 0,20 işime yaramaz :)

Geri