• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

yuzde hesaplamayla ilgili

Excel Vers. ve Dili
2007 isvec
örnekte attigim dokumanla ilgili sorum
a1 de fiyat
b1 de yuzde hep ayni olacak
c1 de toplam olacak

ben A kolonunda hangi rakami yazarsam yazayim B kolonunda bana yuzdesini versin C kolonunda toplasin
mesela =A1/100*B1 boyle bir formul var yuzde icin ama ben her satir icin bunu tekrarlamam mi gerekiyo A2/100*B2--A3/100*B3 falan gibi

simdiden tesekkurler

Ekli dosyalar

örnekte attigim dokumanla ilgili sorum
a1 de fiyat
b1 de yuzde hep ayni olacak
c1 de toplam olacak

ben A kolonunda hangi rakami yazarsam yazayim B kolonunda bana yuzdesini versin C kolonunda toplasin
mesela =A1/100*B1 boyle bir formul var yuzde icin ama ben her satir icin bunu tekrarlamam mi gerekiyo A2/100*B2--A3/100*B3 falan gibi

simdiden tesekkurler

selam,
dosyanız ektedir. Gri alanlar formüllüdür. son dolu satırdan tutup, aşağıya doğru istediğiniz kadar çoğlatabilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
ergun bey formul icin sagolun cok makbule gecti tam istedigim gibi yanliz formulu nasil yaptiniz kisaca anlatabilirmisiniz mesela ben sonradan d kolonuna da bir rakam daha koyup e rakaminda da toplamak istesem f rakaminda da belli bir sayi cikarsam falan filan yani mantigi anlarsam sonradan toplamak istedigimi toplar yadar cikaririm bölerim
tesekkurler simdiden

ergun bey formul icin sagolun cok makbule gecti tam istedigim gibi yanliz formulu nasil yaptiniz kisaca anlatabilirmisiniz mesela ben sonradan d kolonuna da bir rakam daha koyup e rakaminda da toplamak istesem f rakaminda da belli bir sayi cikarsam falan filan yani mantigi anlarsam sonradan toplamak istedigimi toplar yadar cikaririm bölerim
tesekkurler simdiden
Selam,
önce B1 hücresine 0,25 yazdım. Sağ tıkla-hücre biçimlendir-yüzde oranını seçtim. Ondalık basamak sayısını 0 yaptım.
B1'de 0,25 sayısı var, ancak 25% olarak görünecektir.

Daha sonra B2 hücresine
Kod:
=$A2*$B$1
yazdım ve aşağıya doğru çoğalttım.
buradaki $B$1'deki B'nin ve 1'in yanına $ işareti koymamızın sebebi, hücreleri sürüklemeniz durumunda hep B1 kalmasını sağlamaktır. örneğin aynı formüle $A2 yazdık. Buradaki 2'nin yanında $ işareti yok. aşağıya doğru sürükler iken 2,3,4,5,6 die artarak devam edecektir.

biz bu formül ile A sütunundaki sayılarıın hepsini B1 ile yanı 0,25 ile çarpıp, Ayrı ayrı B sütununa yazmış oluyoruz.
A2*0,25
A3*0,25
A4*0,25
A5*0,25 gibi

daha sonra B3 hücresine
Kod:
$A2*$B$1+$A2
yazdım ve aşağıya doğru çoğalttım. Dikkat ederseniz + işaretinden önce yüzdeliği hesaplanmaktadır. + işareti sonrası sayının kendisi vardır.
bu formülü
Kod:
A2+B2
şeklinde de yazsanız olur.
ancak, yukarıdaki gibi yazarsanız B sütuna gerek kalmadan sadece toplamını bulabilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Geri