• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yuvarlama hakkında

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2016 TR
Home & Business
Merhaba

Kod:
=EĞER([@[F.Ücret]]<>"";EĞER(MOD(N33;1)>=0,44;TAVANAYUVARLA(N33;1);EĞER(MOD(N33;1)<0,15;TABANAYUVARLA(N33;0,5);TAVANAYUVARLA(N33;0,5)));"")

Yukarıdaki formül doğru çalışıyor.

Örneğin aşağıdaki gibi yuvarlamayı yapıyor.

A B
60,98 = 61
16,50 = 17
52,40 = 52,50
11,11 = 11

Fakat;
B1 hücresinde bulunan 61 değerini, C1 hücresine aktardığımda yine 60,98 yazıyor. bunu nasıl düzeltebilirim acaba

A1 B1 C1 (=B1!)
60,98 = 61 = 60,98

ondalık arttır ve azalt düğmelerini kullanmayı denediniz mi?

Ondalık azaltınca 60,98 = 61 olarak düzeliyor ama bu işlemi bir toplamada kullandığın zaman yine 60,98 değerini kullanıyor. sonuç olumsuz

Merhaba,

Küçük bir örnek ile açıklarmısınız.

Buyrun hocam,

saati sayıya çevirebilirmisiniz rica etsem

Ekli dosyalar

Bu şekilde deneyin.

Kod:
=KYUVARLA(J6*24;0,5)

Hücre biçimini Genel olarak düzenleyiniz.

Ömer bey formülünüz çok güzel çalışıyor ama küçük bir hatamız var ex dosyada belirttim incelerseniz sevinirim

Ekli dosyalar

bwuLRR9.jpg

Hocam soldaki benim gerçek tablom, sağdaki ise denemee yaptığım tablo.

Aynı formüller farklı sonuç neden ama çözemiyorum :S

üstad örneği inceler misin? sol taraf benim yaptığım değerler, sağ taraf senin Doğru yöntemi bulmuşsun. bende EĞER yok hesaplama var sadece

Ekli dosyalar

Ömer bey formülünüz çok güzel çalışıyor ama küçük bir hatamız var ex dosyada belirttim incelerseniz sevinirim

Dosyadaki uygulanan formülde sorun yok. Hassasiyet sorunu var. A16 hücresine F2 enter yaparsanız sorun çözülür. Yada formülü aşağıdakiyle değiştirin.

Kod:
=YUVARLA(A2*24/0,5;0)*0,5

üstad örneği inceler misin? sol taraf benim yaptığım değerler, sağ taraf senin Doğru yöntemi bulmuşsun. bende EĞER yok hesaplama var sadece

Sayın systran,

Ek bilgi olarak; D sütunundaki değeri bulmak için A hücresini 24 ile çarpmanız yeterlidir. Kullandığım formüldeki 24 değeri bunu ifade eder.

.

İşin içinden çıkamayacağım sanırım derkennn....

Kod:
=YUVARLA(A2*24/0,5;0)*0,5

alternatif formülünüz beni kurtardı :)

çok sağolun

-systran sizede teşekkür ederim, verdiğiniz formül saatleri değiştirdiğimizde yanlış sonuçlar verir. Saat 10 oalrak baz alınca kolayhesaplama çıktı ama saat 85 olarak denediğinizde sonuç ortaya çıkıyor. formül boş bir kitapta doğru çalışıyor ama benim tabloda yanlış sonuç veriyordu. Ömer hoca sağolsun ikinci verdiği formül kurtardı beni

Geri