• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yoklama Dosyası-EĞER-DüşeyARA??

Excel Vers. ve Dili
6.1
arkadaşlar merhaba bi çalışmada kullanmak üzere bir yardıma ihtiyacım var. örnek dosyada da olduğu gibi bir nevi yoklama dosyası hazırlamak istiyorum. VERİ sayfamda ürünler var. Diğer sayfalar ise (1,2,3..isimli) depo isimlerini oluşturuyor. depo sayfalarına elle giriş yapıldıktan sonra veri sayfasındaki sütünda var olup olmadıklarının yansıması lazım. önrek dosyayı ekledim. yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Aşağıki kodu kullanabilirsin. kopyalayıp sayfa 1 de b1 hücresine yapıştırırsan ve renkli alanı değiştirirsen tüm sayfalarda kullanabilirsin...

=DÜŞEYARA(A1;veri!A:e;2;0)

aradaki gülümse işareti sözkonusu olduğu için çalışmıyor ama...

tamam hocam düzeltim ama şöyle bi şey yapılamaz mı var ve yok işlemi veri sayfasındaki ilgili başlık altında gösterilemez mi acaba?

hocam 1. dakika sanırım yanlış anlaşılma var örnek dosyayı incelerseniz eğer ben veri sayfasındaki 1,2,3.... nolu sütunların altındaki var veya yok ifadelerini ben göstermek için yazdım. olay aslında şöyle örneğin 1. nolu sayfada A sütununa meyve isimlerini kullanıcı kendisi girecek. VERİ sayfasında da 1. nolu sütunda ! nolu sayfaya hangi meyve girilmişse VAR girilmeyen meyveler içinse YOK şekilnde otomatik belirecek.

hocam 1. dakika sanırım yanlış anlaşılma var örnek dosyayı incelerseniz eğer ben veri sayfasındaki 1,2,3.... nolu sütunların altındaki var veya yok ifadelerini ben göstermek için yazdım. olay aslında şöyle örneğin 1. nolu sayfada A sütununa meyve isimlerini kullanıcı kendisi girecek. VERİ sayfasında da 1. nolu sütunda ! nolu sayfaya hangi meyve girilmişse VAR girilmeyen meyveler içinse YOK şekilnde otomatik belirecek.

ekteki tabloyu inceleyebilirsin...

Ekli dosyalar

hocam bunu formülden ziyade kod yardımıyla yapmak mümkün mü acaba çünkü formülle çok fazla veri olduğu için hesaplama uzun sürüyor.

Geri