• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yok yazan olan hücreleri sıralama

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhaba benim şöyle bir sorum olacak.
Aşağıda gördüğünüz üzere A1-A5 arası var ve yk değerleri ile b1-b5 arası sicil numaralarından oluşan bir tablom var. Var ve yok değerleri değişken. Girilen sicillere göre başka bir listeyle o sicilleri karşılaştırıp sol hücreye var veya yok yazıyor. Sorum şu ben ayrı bir yere sadece yanında yok olan sicilleri alt alta aralarında boşluk kalmadan tek bir sütuna yazdırmak istiyorum. yani alttaki gibi;

vlook felan filan çok uğraştım bi türlü yapamadım yardımcı olursanız çok sevinirim

.......A.......B

1 Var 5098459
2 Yok 5101222
3 Var 5124056
4 Var 5154987
5 Yok 5156800

TERTİP OLAN İŞÇİLER
5098459
5124056
5154987

Son düzenleme:
Merhaba,

Formülün daha hızlı çalışması için yok yazan hücrelerin saysını D1 hücresine aşağıdaki formülü yazarak saydıralım.

Kod:
=EĞERSAY(A1:A10;"yok")
Daha sonra aşağıdaki formülü F1 hücresine yazıp dizi formülüne çevirdikten sonra alt hücrelere kopyalayın.

Kod:
=EĞER(SATIRSAY(F$1:F1)>$D$1;"";İNDİS($B$1:$B$10;KÜÇÜK(EĞER($A$1
 :$A$10="yok";SATIR($A$1:$A$10)-SATIR($A$1)+1);SATIRSAY(F$1:F1))))
Dizi formülü: Formül hücreye yazıldıktan sonra entera basmadan ctrl shift enter tuş kombinasyonu ile girişini tamamlayınız. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayıraçları otomatik eklenecektir.

.

çk teşekkür ederim saat gibi çalışıyor ;) fakat formulü çözemedim kafama yatmadı anlayabilmem için baya bi üzerinde çalışmam gerekecek sanırım:D
rica etsem formulü biraz açıklayabilir misiniz? bu ctrl shift enter döngü olayını da ilk defa burda görüyorum:(

çk teşekkür ederim saat gibi çalışıyor ;) fakat formulü çözemedim kafama yatmadı anlayabilmem için baya bi üzerinde çalışmam gerekecek sanırım:D
rica etsem formulü biraz açıklayabilir misiniz? bu ctrl shift enter döngü olayını da ilk defa burda görüyorum:(

Rica ederim.

Linkte #8 numaralı mesajda buna benzer bir formülde açıklaa yapmıştım.

http://www.excel.web.tr/f47/dersleri-tabloya-ta-yma-t59993.html

.

Ayrıca dizi formüllerinin mantığı için Dizi - Array formülünün analitiği inceleyiniz.

.

Merhaba,

Formülün daha hızlı çalışması için yok yazan hücrelerin saysını D1 hücresine aşağıdaki formülü yazarak saydıralım.

Kod:
=EĞERSAY(A1:A10;"yok")
Daha sonra aşağıdaki formülü F1 hücresine yazıp dizi formülüne çevirdikten sonra alt hücrelere kopyalayın.

Kod:
=EĞER(SATIRSAY(F$1:F1)>$D$1;"";İNDİS($B$1:$B$10;KÜÇÜK(EĞER($A$1
 :$A$10="yok";SATIR($A$1:$A$10)-SATIR($A$1)+1);SATIRSAY(F$1:F1))))
Dizi formülü: Formül hücreye yazıldıktan sonra entera basmadan ctrl shift enter tuş kombinasyonu ile girişini tamamlayınız. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayıraçları otomatik eklenecektir.

Formulün şu kısmını çözemedim
EĞER($A$1:$A$10="yok";SATIR($A$1:$A$10)-SATIR($A$1)+1);

mesela formulün bu kısmında SATIR($A$1:$A$10)-SATIR($A$1)+1 herzaman 1'e eşit olmuyormu? değişkenlerin hepsi kilitli ? küçük fonksiyonu için bir dizi belirtmek gerekmiyormu

bir sorum daha olacak horizontal array constant örneği var help kısmında onu uyguluyorum hata veriyor şöyleki ;

a1 ila e1 arasını seçip formul çubuğuna ={1,2,3,4,5} yazıp ctrl shift enter a bastığım zaman
excel bir hata buldu doğrulamayı kabul ediyomsunuz uyarısı geliyor ve şu şekilde düzeltiyor;

5 hücreyede şu değeri giriyor 1,2345

nerede hata yapıyorum acaba?

={1,2,3,4,5} için:

Virgül yerine noktalı virgül yazarsanız istediğiniz olacaktır.

={1;2;3;4;5} gibi.

------------------------------------------------------------------

SATIR($A$1:$A$10)-SATIR($A$1)+1

{1;2;3;4;5;6;7;8;9;10}-{1}+1

{1;2;3;4;5;6;7;8;9;10} şeklinde dizi oluşturur.

Burada sadece SATIR($A$1:$A$10) yazabilirdim fakat, farklı tablolara uygularken: Örneğin veriler A5:A10 iken SATIR($A$5:$A$10) yazmamanız için bu şekilde detaya indim.

Doğru yazılımı

SATIR($A$5:$A$10)-SATIR($A$5)+1

şeklinde olmalı. Bu yüzden o kısmı her dosyada uygulama kolay olsun diye uzattım.

Geri