• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

#YOK hatası

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Merhaba, şirketimizde kullandığımız çok önemli ekteki rapor database sheet ine veriler yapıştırıldıktan sonra orada arama yapıyor ve bulduğu değerleri getiriyor. Acaba nasıl bulunamayan #YOK hatalarını sıfır olarak yazdırabilirizki hem raporun görselliğini etkilemesin hemde hesaplamalara engel olmasın..Eğer ve Ehatalıysa ve düşeyara formüllerinin bir arada kullanılmasının yardımcı olabileceğini duymuştum ama yapamadım.

2.sorum ise daha fonksiyonel bir yolu var mıdır farklı formüllerle bu raporu hazırlamanın

Desteklerinizi rica ederim

Not: Dosya ekelyemedim Dosya nereden ekleyebilirim örnek dosya göndermem gerekiyor?

Saygılarımla

Mevcut formülünüzü EĞERHATA işlevinin içine alabilirsiniz.
Kod:
=EĞERHATA([COLOR="Blue"][B]mevcut formülünüz[/B][/COLOR];0)

Dediğinizi yaptım ancak bu defada #AD? hatası verdi? Excel 2003 kullanıyorum bu arada..

Örnek belgenizi; burası veya burası gibi bir dosya paylaşım sitesine yükleyip oradan alacağınız link'i burada paylaşabilirsiniz.

http://dosya.web.tr/RVob2O

http://dosya.web.tr/RVob2O linkindeki Envanter isimli dosyadaki #AD? leri ve # YOK ları gidermem gerekiyor. Acil yardım rica ediyorum.

Merhaba, şirketimizde kullandığımız çok önemli ekteki rapor database sheet ine veriler yapıştırıldıktan sonra orada arama yapıyor ve bulduğu değerleri getiriyor. Acaba nasıl bulunamayan #YOK hatalarını sıfır olarak yazdırabilirizki hem raporun görselliğini etkilemesin hemde hesaplamalara engel olmasın..Eğer ve Ehatalıysa ve düşeyara formüllerinin bir arada kullanılmasının yardımcı olabileceğini duymuştum ama yapamadım.

2.sorum ise daha fonksiyonel bir yolu var mıdır farklı formüllerle bu raporu hazırlamanın

Not: Dosya ekelyemedim Dosya nereden ekleyebilirim örnek dosya göndermem gerekiyor?

Saygılarımla

http://dosya.web.tr/RVob2O linkindeki Envanter isimli dosyadaki #AD? leri ve # YOK ları gidermem gerekiyor. Acil yardım rica ediyorum.

Saygılarımla

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(FORMÜLÜNÜZ);0;FORMÜLÜNÜZ)
şeklinde deneyin, office 2003 olduğunu fark etmemişim.

Örneğin B33 hücresindeki formülünüzü;
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($A33;database!$C:$O;B$2;YANLIŞ));0;DÜŞEYARA($A33;database!$C:$O;B$2;YANLIŞ))
şeklinde değiştirin ve gerekli hücrelere kopyalayın.

ÇOK zahmet verdim ancak parantez vs. gibi sorunlardan tam çalıştıramadım
Orjinal formülüm aşağıdaki siz yazabilir misiniz EĞER ve EHATALIYSA İLE BİRLİKTE bu formülü son kez ? çok çok teşekkür ederim..

=DÜŞEYARA(A10;database!$C:$O;$B$2;0)

Geri