• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yinelenenleri Kaldır Kaç Defa Kullanılır

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba Arkadaşlar,

Belki garip gelecek ama şöyle bir kod olabilir mi ?
Dosya açılıp kapanana kadar veya kod alıştırılana kadar "YİNELENENLERİ KALDIR" özelliği kaç defa kullanılmıştır ? veya kullanılıp kullanılmadığını belirlemek mümkün müdür ?

Neden böyle bir talebiniz var?
Üstad ilginize teşekkürler. Bir listemiz var. Onu sürekli revize ediyoruz. ama bazı arkadaşlarımız farkında olmadan listeye ekleme/çıkarma yapıyorlar.
Yinelenenleri Kaldır işlemi yapıldıysa bunu ekranda görmelerini sağlamaya çalışıyoruz.

Veri yönetimi için kısıtlamalar koyabilirsiniz.

Sayfa koruması
Silme komutlarını pasif yapma

Veri yönetimi için kısıtlamalar koyabilirsiniz.

Sayfa koruması
Silme komutlarını pasif yapma
Korhan Ayhan üstadım bu konuyla ilgili aklıma şöyle bir fikir gledi. Bu konuda yapılabilecek bir şey varsa ancak sizlerin düzeyindeb bir üstad yapabilir diye düşündüm.
Örneğin VBA ile şöylr bir kod oluşturdum. Sayfadaki makroada koddali işlem yapıldı ise F1 hücresine "YAPILDI" yaz denilebileek bir kod olabilir mi

ActiveSheet.Range("$A$1:$A$6").RemoveDuplicates Columns:=1, Header:=xlNo

Bu yapilabilir tabi yazdiginiz kodun hemen altina [F1].value = "Yapildi" yazilir dosyadan çikarken veya dosyayi açtigizdaki kod olaylarina yine ayni hücreye [F1].value = "Yapilmadi" olarak yazarsaniz olur. Ama bu çözüm olurmu bilemedim çünķü kullanici bunu manual yaparsa bu işlemin bir anlami kalmiyor.

Bu yapilabilir tabi yazdiginiz kodun hemen altina [F1].value = "Yapildi" yazilir dosyadan çikarken veya dosyayi açtigizdaki kod olaylarina yine ayni hücreye [F1].value = "Yapilmadi" olarak yazarsaniz olur. Ama bu çözüm olurmu bilemedim çünķü kullanici bunu manual yaparsa bu işlemin bir anlami kalmiyor.
EmrExcel üstad çok teşekkür ederim.
acaba Excel sayfa makrosu "RemoveDuplicates" işleminin kullanıldığını hissedebilir mi diye zihin jimnastiği yapıyorum.
Olsa harika olurdu sanırım :)

Yinelenenleri kaldırma işlemi birkaç adımdan oluşan bir süreç olduğu için tam olarak bu işlemin yapılıp yapılmadığını tespit etmek çok zor ama düğmeye basılma sayısını takip eden bir örnek hazırladım, inceleyiniz.
https://drive.google.com/drive/folders/1u4lMuYRhRZlxPZDe2kRS4zNSJkNrIDUa?usp=sharing
Üstad systran harika olmuş, açıkçası şaşırdım. böyle bir şey yapılamaz diye düşünmüştüm. Valla tebrik ediyorum. İlginize ayrıca müteşekkir oldum. Sağlıcakla kalın

Geri