• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yinelenenleri başka sütunda gösterme

Excel Vers. ve Dili
2013 TR
Sütunda yinelenen değerleri başka yerde nasıl gösterebiliriz?

o171218_cf9d1.png

Merhaba.

Önce iki hatırlatma:
-- Öncelikle profilinizdeki Ms.Excel versiyon bilgisini düzeltmenizi öneriyorum. Versiyon bilgisi verilecek cevapları etkileyebilecek bir bilgidir.
-- Ayrıca sorularınızı gerçek belgenizle aynı yapıda örnek belge üzerinden sorarsanız daha net ve hızlı sonuca ulaşırsınız.

Sorunuza gelince; yardımcı sütun kullanarak sonuç almak isterseniz aşağıdaki şekilde sonuç alabilirsiniz.
Verilerin A1:A10 hücre aralığında yer aldığı, sonucun da C sütununa listeleneceği varsayıldı.

-- B1 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın ve liste boyunca kopyalayın (yardımcı sütun).
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]VE[/COLOR]([COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]($A$1:A1;A1)=1;[COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]($A$1:$A$10;A1)>1);[COLOR="Red"]SATIR[/COLOR]();"")
-- C1 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın ve en azından BOŞ sonuç elde edinceye kadar kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)>[COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]($B$1:$B$[B]10[/B];">0");"";[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($A$1;[COLOR="red"]KÜÇÜK[/COLOR]($B$1:$B$[B]10[/B];[COLOR="Red"]SATIR[/COLOR](A1))-1;0))

Sayın Ömer Bey, hayırlı geceler diliyorum.

Soruyu soran arkadaş, bilgileri direk 1.satırdan başlatmış.

Sizin formülleri ekleyip, başlık eklediğimizde sonuçlar karışıyor, ayrıca C sütunundaki isimler alfabetik sıra olabilir mi?

Bu konu benimde işime yarayacak.

Ekli dosyalar

Merhaba.

Forumda örnekler var diye biliyorum.
Kuvvetle muhtemel Sayın Korhan AYHAN veya İdris SERDAR'ın hazırladığı örneklerdir.

Sizin belgenize gelince; ilk formülü B2'ye, ikinci formülü dizi formülü olarak C2 uygulayıp aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]VE[/COLOR]([COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]($A$2:A2;A2)=1;[COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]($A$2:$A$9;A2)>1);A2;"")
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](C1="";"";[COLOR="red"]İNDİS[/COLOR]($B$2:$B$9;[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](0;[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]MAK[/COLOR]([COLOR="red"]DEĞİL[/COLOR]([COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]($C$1:C1;$B$2:$B$9))*([COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]($B$2:$B$9;">="&$B$2:$B$9)+1))=([COLOR="Red"]EĞERSAY[/COLOR]($B$2:$B$9;">="&$B$2:$B$9)+1);0;1);0)))

Sayın Ömer bey, çok teşekkür ediyorum, ellerinize sağlık.

Hayırlı sabahlar, hayırlı çalışmalar diliyorum.

Herkese çok teşekkür ediyorum.
Ömer Bey, evde işte farklı bilgisayar, farklı versiyonlar var. Ayrıca online Excel ve cep kullanımı ile versiyonlar çoğalıyor.

Çoklu girişleri ayrı bir yerde göstermeye yarayacak bilgiler.

Geri