• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yinelenen değer..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,
Koşullu biçimlendirme, Yinelenen değer ile 2 sütun arasında aynı olan hücrelerin renklenmesini yapıyorum. Ama tek sütun içerisinde de aynı olan değerlerde renkleniyor. Bunun olmaması lazım. 2 sütun arasında kıyaslamayı renklendirmek istiyorum.
Koşul ile Şunu yapmak istiyorum. A3:A ve B3:B65536 arasında aynı olan hücreler renklensin istiyorum. Bunu koşul ile nasıl düzenleyebiliriz, makro olmadan istiyorum.

Merhaba,
Koşullu biçimlendirme, Yinelenen değer ile 2 sütun arasında aynı olan hücrelerin renklenmesini yapıyorum. Ama tek sütun içerisinde de aynı olan değerlerde renkleniyor. Bunun olmaması lazım. 2 sütun arasında kıyaslamayı renklendirmek istiyorum.
Koşul ile Şunu yapmak istiyorum. A3:A ve B3:B65536 arasında aynı olan hücreler renklensin istiyorum. Bunu koşul ile nasıl düzenleyebiliriz, makro olmadan istiyorum.

Buyrun,
Hayırlı günler.

Ekli dosyalar

Merhaba Sayın Talebe,
Örneği inceledim şu an benim kullandığımda bu şekilde, örnekteki tüm verileri silip sadece b sütuna aynı rakamları yazın. Aynı sütuna yazılan rakamlarda renkleniyor. Ben aynı sütunda olan rakamların renklenmemesini istiyorum.
Bunun için nasıl bir koşul kullanabiliriz ?

Abi bağışlayın ya anlayamadım, biraz görsel anlatabilirmisiniz ?

Merhaba Sayın talebe
Estağfurullah bağışlamak haddimize değil. Şunu demek istiyorum. Tüm veri silip, sadece B sütuna farklı hücrelere aynı verileri girdiğimizde de renklendirme oluyor. Ben 2 sütun arasında kıyaslama yapmak istiyorum. Umarım açıklayıcı olmuşumdur. Örnek ekleyemiyorum şirkette olduğumdan üzgünüm.

A..............B..............C
1..............2..............
2..............8..............
3..............7..............
4..............1..............
Şu şekilde anlatmayı deneseniz. Anlamadım

Abi en son yazdığınız mesaja cevap vermek istiyorum. Şimdi Siz 2 ve 9 mükerrer olduğu için renklenmemesini ama diğerlerin renkli olmasınımı istiyorsunuz ?

Geri