Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
hepsi altalta gelcek şekildeki çözüm bana gerekli olan kısım kısım değil
o hale çevrilebilirse çok iyi olur bende şimdi gerçek çalışmamdan tabloya aktarmayla ilgili kafa yoruyorum
bendeki gerçek veri sayısı 1458 ama bu 1 ay sonra aralara satır eklenmekle 1700 lere çıkıcak diğer ay dahada artacak
kimi tablom 25 satırlık kimisi ise 60 satırda bir
ben bu geçişlerde çok zaman harcıyorum inşallah kolay yolunu bulurum
ben birazdan eklediğim dosyada verileri dönüştürmek istediğim gerçek 1. tablomun küçük bir listesini yapıcam göndericem şu an oluşturma aşamasındayım verileri manuel yazıyorum açıklamalar ekliyorum
ekli dosyamda biraz daha fazla veri var
ekranın sol tarafındaki sarı dolgulu ana çizelgeden
N sütununun yani her tablonun en üst sol tarafına kriter olacak ifadeleri yeşil dolgu ile belirttiyorum
buna göre 25 satırlık veri gurubunu içeren ve başlık ve alt tarafta toplam devir ve genel toplam ile 37 satırlık çizelge içindeki verilerin formülle bulunmasını istiyorum
veri gurubu müsade ettikçe tablonun sol üstüne bölge adını manuel yazacam kaçıncı sıradaki veri ile kaçıncı sıradaki veriyi listelemek istememle ilgili bir soru
G ile O arasında kendim çalışma yaparken kullandığım bazı formüller var gizlenmiştir istenirse bakılır elbet
(bir veri gurubu kaç tablodan oluşcak kaçıncı tablo kaçtan başlar biter gibi)
Daha önceki sorunuzla birlikte değerlendirdiğimde veri tabanındaki bilgileri bölgeler itibariyle ayrıştırarak printer'dan çıktı alacak hale getirmek istiyorsunuz.
Bu düşünceden hareketle dosyanızı 1800 satırlık alanı ayrıştıracak şekilde düzenledim.
Tablo başlıklarını sayfa düzeninde yinelenecek satırlara yerleştirdim ve her bölge için ayrı bir sayfa açtım.
Yeni bölgeler için sayfa sekmesine sağ tuşla tıklayıp kopya oluşturup sona taşı seçeneğini kullanınız. B sütunundak'"Çrşf"'!$K$4 adresini '"Çrşf"'!$K$5, D ile M sütunundaki '"Çrşf"'!$J$4 adresini '"Çrşf"'!$J$5 olarak değiştirmeniz kafi. Açılacak her yeni bölge sayfası sözkonusu satır numaralarının bir artırılması gerektiğini sanırım söylememe gerek yok.
sayın testereci çözüm için teşekkür ederim
ancak siz bölge bölge ayrı sekmede ayırarak yapmışsınız
ancak kullandığım çizelgede ayrıştırmam gereken bölge sayısına benzer birimden 20-25 tane var ben her birine sekme açabilcek durumda olamıyorum
çünkü aynı sayfada başka bir tablo biçimi daha olcak onda ise 10 veride bir tablo oluşacak oda yaklaşık 50-60 sekme yapacaktır dosyam çok şişecek sekme olarak.
sizin çözümlemenizi sekme sekme değilde altalta verilerin olduğu yerin sağ tarafında yapabilirmiyiz.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.