- Excel Vers. ve Dili
- Excel başlangıç
Günaydınlar, iyi çalışmalar. Arkadaşlar ekte 2 ayrı excel listesi sunuyorum. Benim excel listemin adı "Nöbet". İkinci excel listesi ise sitemizde üstadın bir arkadaşa nöbetlerle ilgili yaptığı bir çalışma örneği. Bu örneğin excel adını üstad diye belirttim. Üstadın örneğinde solda isimler yazılı ve butona tıklandıkça isimlerin yerleri sürekli değişmekle. Benimde isteğim buna benzer. Benim Nöbet listemde ortalama 288 kişi var. Bu kişi sayısı azalıp artması da mümkün. Listede Sayfa1 deki ad soyad ve bulunduğu birim ile birlikte yan yana 2 kişi olacak. Soldakiler Ceza bölümünde çalışanlar, sağdakiler Hukuk bölümünde çalışanlar. Nöbet Listesi sayfasında örnekleme yapılmış şekilde. Ancak dikkat çekmek istediğim konu Nöbetçi Ceza ile Nöbetçi Hukuk bölümü karıştırılmamalı. Yani Sayfa1 deki yan yana olan isimler karışmamalı. Ceza olanlar ceza bölümüne, hukuk olanlar hukuk bölümüne eklenmeli. Bu listemiz yıllık yenileniyor daha doğrusu kişi sayısı bitene kadar uzayabiliyor yani 1 yılı da geçebilir. Her yeni liste yapıldığında aynı kişiler aynı gün tutmamalı. Değişkenlik olması gerekiyor. Ancak asıl önemli nokta şu ki haftasonu nöbet tutmuş kişiler bir sonraki düzenlenecek nöbet listesinde hafta içine denk getirilmeli. Açıklayıcı şekilde anlatabilmişimdir umarım. Listeyi anlatabildiğim şekilde yapabilecek üstadlardan rica ediyorum. Tekrardan iyi çalışmalar diliyorum, teşekkür ederim.