• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yıllık İzin Takip Listesi

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Merhaba Arkadaşlar;

Personelin yıllık izinlerini takip edebilmek için kullandığım tabloda, 6 yılını doldurması itibariyle 20 günden hesaplattırarak kaç gün yıllık izin hakkedişi olduğunu bulmak istiyorum. Fakat Eğer formülü içinde çarpım işlemi yapılıp yapılmadığını çözemedim.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bu şekilde deneyin. Yalnız yıllık izinlerde;

"Hizmet süresi ne olursa olsun 18 yaşından küçük, 50 yaşından büyük işçilere 20 gün"

şartını da ilave etmeniz gerekir. Yaş göremediğim için sadece sizin istediğinizi yaptım.

Kod:
=ARA(J2;{0;1;6;15};{0;14;20;26})

.

Merhaba.

Ben de yıl hesabında kullandığınız yöntem ile ilgili bir şey söyleyeyim.
Yıl hesabı yapılırken, gün farkını 365'in katlarıyla karşılaştırmak ARTIK YILlar nedeniyle sorun olabilir.

Bu nedenle gün farkını hiç hesaplamadan ( I sütununa gerek olmadan ) YIL FARKInı bulmak için,
aşağıdaki fodmülü kullanabilirsiniz. Formül iki tarih arasındaki YIL (formüldeki "Y" kısmı) farkını bulur.

Formülde "Y" yerine (sonuç türü) ;
-- ay farkı için "M",
-- gün farkı için "D",
-- tam yıldan artan ay farkı için "YM",
-- tam yıldan artan gün farkı için "YD",
-- tam aydan artan gün farkı için "MD"
kullanabilirsiniz.

Y: Year / M: Month / D: Day anlamındadır.
Formül =ETARİHLİ(küçük tarih;büyük tarih;sonuç türü) şeklinde oluşturuluyor.

NOT: Forumda "Yıllık İzin" şeklinde arama yaparsanız çok sayıda örnek bulabilirsiniz.
.
Kod:
[B]=ETARİHLİ([COLOR="Red"]D2[/COLOR];[COLOR="Blue"]BUGÜN()[/COLOR];"Y")[/B]

Verdiğiniz fikirler için teşekkür ederim. Kısmen işimi gördü. Fakat istediğim formülü tam olarak anlatamadım. Çalıştığı yılı eğer yada etarihli ile buldurduk. Benim istediğim çalıştığı yıl 6 yılın altında ise 14 le 6 ve üstünde ise 20 ile çarpsın. Yaş aralığı şartınıda nasıl yapacağım konusunda bir formül verebilirseniz minnettar kalacağım.

Kod:
=[COLOR="Red"]ETARİHLİ(D2;BUGÜN();"y")[/COLOR]*[COLOR="Blue"]ARA(ETARİHLİ(D2;BUGÜN();"y");{0;1;6;15};{0;14;20;26})[/COLOR]

Bu şekilde yazabilirsiniz. Çalıştığı yıl*izin günü hesabı

Yaş için:

Yaşın bulunduğu hücre A2 düşünüldü. Siz kendinize göre düzenlersiniz.
Kod:
=EĞER(VE(ETARİHLİ(D2;BUGÜN();"y")<15;YADA(A2<18;A2>50));20;ARA(ETARİHLİ(D2;BUGÜN();"y");{0;1;6;15};{0;14;20;26}))

İlk formüldeki kırmızı ilave ile çarpabilirsiniz.

SAYIN Ömer, 5. penceredeki formül sonucu 42 veriyor 3x14=42 olarak hesaplıyor...

yıllık izin takibi ve defteri

Arkadaşlar Merhaba
ekteki dosyayı inceleyiniz.

Excel'inizi makro ile hesaplamaya müsait hale getiriniz Seçenekler>Şeridi özelleştir>(geliştirici) seçeneği aktif olması gerekiyor.

yıllık izinler hakkedişleri kullanılacak toplam gün üzerinden hesaplama yapılmalıdır. yani yıllık izin+h.t. ile karşılıklı tutarlı olması ve gerekir.
aksi takdirde hakkediş izin günü ile kullanılan izin günü eşit olmaz. Başka deyişle Toplam hakkediş ile kullanılan izinler son izin hakkedişinin kullanılması durumunda kalan izin sıfır olmalıdır.

Dosyadaki sayfaları iyice analiz edelim. yapılan çalışmaların diğer sayfalara yansımasını ve sonucu görmek adına faydalı olacaktır.

sayfaların kullanımı esnasında tereddüt'e düşülmesi halinde zhancar@hotmail.com adresinden dosyanın kullanımı konusunda yardım talep alabilirsiniz.

Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

Verdiğiniz fikirler için teşekkür ederim. Kısmen işimi gördü. Fakat istediğim formülü tam olarak anlatamadım. Çalıştığı yılı eğer yada etarihli ile buldurduk. Benim istediğim çalıştığı yıl 6 yılın altında ise 14 le 6 ve üstünde ise 20 ile çarpsın. Yaş aralığı şartınıda nasıl yapacağım konusunda bir formül verebilirseniz minnettar kalacağım.
Merhaba.

Aşağıdaki formülün istediğiniz sonucu vermesi lazım.
.
Kod:
=[COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](([COLOR="red"]TARİH[/COLOR]([COLOR="red"]YIL[/COLOR]($D2)+[COLOR="red"]SÜTUN[/COLOR](A$1:IV$1);[COLOR="red"]AY[/COLOR]($D2);[COLOR="red"]GÜN[/COLOR]($D2))<=[COLOR="red"]BUGÜN()[/COLOR])*([COLOR="red"]ARA[/COLOR]([COLOR="Red"]SÜTUN[/COLOR](A$1:IV$1);{0;1;6;15};{0;14;20;26})))

Ömer üstat çok az kaldı. Hesaplamayı farklı sütunlarda hesaplayarak gittim. Fakat amacım 5 yıla kadar hak ettiği yıllık izne çarp 5 yıldan sonrasını 20 ile çarp 50 yaş üstü ise tamamını 20 ile çarp yani 8 tane yıllık izni varsa (5*14=70)+(3*20=60)= toplam 130 gün ayrıca 50 yaş üstü ise 8*20=140 gibi biraz saçmaladım ama formül içinde değişken işlemleri tam olarak öğrenemedim daha. :???:

Ekli dosyalar

Önceki cevabımda verdiğim formülde sorun yok.
Sadece SGK GİRİŞ tarihinin bulunduğu sütun değişmiş.
Verdiğim formüldeki $D2 kısımlarını $E2 olarak değiştirmeniz yeterli olur.

Verdiğim formülü yukarıda belirttiğim şekilde güncellerseniz yeni belgenizde P sütununda bulduğunuz değerleri verir.
Yani verdiğim formül istediğinizi tam karşılıyor demekki.

Personelci olmadığımdan yaş olayı ile ilgili çok bilgim yok.
Forum müdavimi personelci üyeler daha iyi çözüm üretir kanaatindeyim.

Bildiğim; 18 yaşından küçük veya 50 yaşından büyük iken işyerinde çalışmakta olan elemana
hizmet süresine bakmaksızın her yıl en az 20 gün izin vermek gerekir.

Bu kişi işe girdiği gün bu izni hak eder (bu da hizmetinin ilk 6 yılında gün hesabını etkiler ve bu etki ilk yıl 20 gün, sonraki 5 yıl 6 gün olur).
Hizmet süresi 6 yılı bulduğu andan itibaren zaten 26 günlük izin hak ediyor ve bunun hesabı da verdiğim önceki formülün kapsamına giriyor.

Bu konuya ayrıca bakmak lazım.
Sanırım işe giriş tarihindeki yaş ile bağlantı kurulmadan hesaplama yapmak yanlış sonuç verir.
.

Teşekkür ederim.

Geri