• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru Yıllık, Aylık, Mahalle, Merkezi ve Risk Durumuna Göre İstatistik Alma 2021 - 01

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yyhy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ek açıklama

Ekli dosyalar

• Aynı Mahalleleri Farklı Merkezlere.png
    Aynı Mahalleleri Farklı Merkezlere.png
    39.7 KB · Görüntüleme: 2
İstatistik sayfanızda Z sütunundaki merkez isimlerini hücre birleştirmeden tek tek yazın. Topla çarpım formülünüze bu sütunu da ilave edin. Olacaktır.
Sanırım o formülü yapabilirsiniz.

Sayın @ÖmerFaruk bey Topla.Çarpım Formülü ile tabloları oluşturuyorum. Oluşturduğum tablolarda Aylara göre ayrı Yıllık ise Ayrı tablo yapıyorum. Bir çalışma kitabında şuan haliyle 20 civarında tablo var çalışma sayfasını kasıyor. Büyük tablolarım var onları eklemedim. Aylara göre ve Yıllık tabloların boşundan örnek ekliyorum bunları dediğiniz yöntemle sizden daha önce almış olduğum örnekler ile yaptım.
Özetle belirtmek gerekirse Aylık tablosunda hem aylıkları hem de yıllık alarak sayfadaki yükü yarıya indirmek istiyorum ki sayfa daha rahat çalışsın.
20 tablom var bu şekilde % 50' ye indirirsem 10 tablo olacak.

Ekli dosyalar

• Tablo Aylık.jpg
    Tablo Aylık.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 5
  • Tablo Yıllık.jpg
    Tablo Yıllık.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 5
Yanlış anladın sanırım.
İstatistik sayfanı aşağıdaki resimde olduğu gibi yaparsan aynı formüle bir küçük ilave ile işini görebilirsin.

Formül
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((SOLDAN(Veri!$D$2:$D$9999;UZUNLUK($AA9))=YAZIM.DÜZENİ($AA9))*(Veri!$AA$2:$AA$9999=$Z9)*(Veri!$AR$2:$AR$9999=AC$8)*EĞER($AA$7="Yıllık";Veri!$AC$2:$AC$9999<>"";Veri!$AC$2:$AC$9999=$AA$7))

232712

Sayın @ÖmerFaruk bey PC yi açınca denedim, kontrollerini de yaptım. Güzel olmuş emeğinize sağlık. İhtiyaca cevap verdi.

Eyvallah

Geri