• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yılın haftasını formülle bulmak

Selam Arkadaşlar,
Bir hücreye girdiğim tarihin yılın kaçıncı haftası olduğunu otomatik olarak yazacak bir formül var mı? Yardımlarınızı bekliyorum. Bu arada daha önce sorduğum sorulara verdiğiniz cevaplara teşekkür etme imkanı bulamadım. Medaratör ve diğer arkadaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. İdogus'un da dediği gibi paylaşmak gerçekten mutluluktur. Son olarak forumdaki birçok işin erbabı Tekirdağ'dan gördüğüm kadarıyla. Belli bir sebebi var mı merak ettim. Kolay gelsin.

weeknum diye bir formül bulamadım. Bu formülün sonucu invalid hatası veriyor.

İlk önce Analysis Toolpak eklentisini yükleyin.

İlave olarak;

Eğer bilgisayarda Analysis Toolpak eklentisi yoksa, aşağıdaki kullanıcı tanımlı fonksiyon da işinizi görecektir.

[vb:1:f63d8266cc]Function WeekOfYear(Tarih)
Dim FirstMonth As Variant, FirstWeek As Integer, LastWeek As Integer
FirstMonth = "01.01." & Year(Tarih)
FirstWeek = DatePart("ww", FirstMonth, vbMonday)
LastWeek = DatePart("ww", Tarih, vbMonday)
WeekOfYear = LastWeek - FirstWeek + 1
End Function
[/vb:1:f63d8266cc]

Kullanımı ise aşağıdaki gibi olacaktır;

Kod:
=WeekOfYear(A1)

Tools>addins menüsünde görürsünüz analysisi toolpak'ı yanındaki işareti seçili hale getirdiğinizde yüklü değilse kendisi zaten başlar yükleme işlemine ama office cd sinide ister.

Merhabalar,

01-01-2012 tarihi telefondan bakıldığında 52.hafta görünyor ama formül uygulandığında 1. hafta olarak sonuç veriyor acaba ayrıca bir ayar yapmakmı gerekiyor Yukarıda yazan açıklamalar eşliğinde Excel 2003 ve Excel 2007 denedim aynı şekilde sonuçlar aldım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İlker

Son düzenleme:
Geri