• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yetkiye göre buton etkinliği

Excel Vers. ve Dili
2013
Merhaba arkadaşlar,

yetkilendirme ile ilgili bir çok konu var biliyorum fakat ben aradığımı bulamadım. Varolan bir konuyu açtı isem şimdiden özür dilerim. Ek olarak yüklediğim zaten siteden aldığım bir yetkilendirme örneği idi benim istediğim sayfaya değil yetkiye göre butonları etkinleştirmek veya kısıtlamak, dediğim gibi örnek üzerinde denemeler yaptım ama hata veriyor sebebini de bulamadım.Yardımcı olabilirseniz sevinirim Kullanıcı adı: a Şİfre:1 f12 ye basıldığında şifre kısmı etkin oluyor.

Sub Yetki()
kullanici_adi = InputBox("Kullanıcı Adını Girin")
sifre = InputBox("Şifreyi Girin")
If kullanici_adi = "a" And sifre = 1 Then Sheets(1).Visible = True: Sheets(2).Visible = True: Sheets(3).Visible = True: CommandButton1.Enabled = False: CommandButton2.Enabled = True: Sheets(1).Select
If kullanici_adi = "b" And sifre = 2 Then Sheets(1).Visible = True: CommandButton2.Enabled = False: CommandButton1.Enabled = True: Sheets(1).Select
.....

Ekli dosyalar

Hangi durumda hangi sayfa gizlenecek. 3 adet kullanıcı tanımlamışsınız. (a,b,c) Bunların hangisinde hangi sayfa açık olacak.

ilk açılışta hepsi 1 sayfaya yönlendirilecek ;
a kullanıcısı tüm butonları kullanabilecek
b kullanıcısı sadece 3. sayfa butonunu kullanabilecek
c kullanıcı ise 2 .sayfa butonunu kullanabilecek

Öncelikle sayfaları gizlemeniz gerekli. Sonra göstermelisiniz. Yani her kodun başında diğer syafaları gizlemeniz gerekli ondan sonra göster yapmanız gerekli. open olayında Sayfa2 ve Sayfa3 visible false olmalı. Böylelikle sayfa1 gözüksün. Sonra şarta göre diğer sayfaları göster yaparsınız ama dediğim gibi b için diğer sayfalar gizli sayfa2 açık olacak.

Açıkcası bunu nasıl yapacağımı anlayamadım mümkünse gönderdiğim dosya üzerinden kastettiklerinizi yapabilir misiniz? ben sayfalardan ziyade butonların kullanılmasını engellemeye çalışıyorum da

Butonu pasif yapmanız alt tarafta sayfa gözükürken bir işe yaramayacak ki. Butonla değilde alt taraftan sekmelerden geçiş yapar.

sayfaları saklamayı zaten biliyorum ama sayfada butonlar varken sayfayı saklamış olmanın hiç bir anlamı kalmıyor.

Geri