• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yerine koy kullanımı hakkında

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Arkadaşlar kolay gelsin. Bir bütçe programına veri girişi yapacak şekilde bilgileri dönüştüren bir excel hazırlamaya çalışıyorum. Sizlerden ricam şudur.
Katagori isimlerini banka verilerinden program verilerine dönüştürmeye çalışıyorum.Yerinekoy formulünü kullandığım zaman aşağıdaki gibi bir yapı çıkıyor. Aslında sorunumu çözüyor ama oldukça uzuyor liste.

=YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(B112;"GIYIM / AKSESUAR";"Everyday Expenses: Clothing");"ELEKTRONIK / BILGISAYAR";"BEKLENMEYEN: BEKLENMEYEN");"SAGLIK / KOZMETIK";"Everyday Expenses: Medical");"ÇEŞİTLİ GIDALAR";"Everyday Expenses: Groceries");"MARKET / ALISVERIS";"Everyday Expenses: Groceries");"HİZMET SEKTÖRÜ";"Everyday Expenses: Clothing");"YEMEK";"Everyday Expenses: Restaurants");"DİĞER";"");"ARABA SERVIS / YEDEKPARCA";"beklenmeyen");"KONAKLAMA";"BEKLENMEYEN: BEKLENMEYEN");"YAKIT ISTASYONLARI";"YAKIT: YAKIT")

Bunun yerine sadece bazı katagori isimlerini değiştiren geriye kalan isimleri ise tek bir isime dönüştüren bir formul nasıl yazarım.Yani

GIYIM / AKSESUAR ======>Everyday Expenses: Clothing
SAGLIK / KOZMETIK======>Everyday Expenses: Medical
ÇEŞİTLİ GIDALAR=======>Everyday Expenses: Groceries
YAKIT ISTASYONLARI=====>YAKIT: YAKIT

ve diğer tüm katagoriler BEKLENMEYEN: BEKLENMEYEN şeklinde değişecek.
Yukardaki eşleşme varsa eşiti olan değer yoksa BEKLENMEYEN: BEKLENMEYEN değeri alacak. "*" ve "?" yaptım olmadı.Şimdiden teşekkürler....

Öncelikle teşekkürler.Aslında tam olarak kastettiğim şey değil ama yaptığınız excel işime yarar sanırım.Hatta benim yaptığım formülü hiç kullanmayacağım. Banka verilerini c-p ile siazin excele yapıştırınca kategori isimleri programa uygun hale geliyor ve yeni isimleri kullanarak programın anlayacağı şekilde kullandığım bir excel daha var.

=EĞER(E8>0;METNEÇEVİR(A8;"gg/aa/yyyy")&","&B8&","&YERİNEKOY(YERİNEKOY(C8;"GIYIM / AKSESUAR";"Everyday Expenses: Clothing");"ELEKTRONIK / BILGISAYAR";"beklenmeyen")&","&D8&",,"&E8;EĞER(E8<0;METNEÇEVİR(A8;"gg/aa/yyyy")&","&B8&","&C8&","&D8&","&MUTLAK(E8)&","))

Bu formül E8 değerine göre A8 ,B8 ,C8 ,D8 ve E8 hücrelerinde bulunan bilgileri (Date,Payee,Category,Memo,Outflow,Inflow) bilgileri aralarına , koyarak sıralamak işine yarıyor. Ama katagori isimleri aynı olmaza kabul etmiyordu.Şimdi bankanın biri market alışverişine gıda diyor diğeri market diyordu.Sorunda buradan çıkıyordu.Şimdi her banka için sizin excel ile hepsini bir standarta getirip sonra virgüllü sıraya göre uyarlayıp programa yükleyeceğim.Çok teşekkürler....

Bu arada Damga(160) ne işe yarıyor anlamadım. :)

Son düzenleme:
.

Böyle bir şey kullanabilirsiniz.

Kod:
=ARA(B112;{"ARABA SERVIS / YEDEKPARCA";"ÇEŞİTLİ GIDALAR";"ELEKTRONIK / BILGISAYAR";"GIYIM / AKSESUAR";"HİZMET SEKTÖRÜ";"KONAKLAMA";"MARKET / ALISVERIS";"SAGLIK / KOZMETIK";"YAKIT ISTASYONLARI";"YEMEK"};{"beklenmeyen";"Everyday Expenses: Groceries";"BEKLENMEYEN: BEKLENMEYEN";"Everyday Expenses: Clothing";"Everyday Expenses: Clothing";"BEKLENMEYE N: BEKLENMEYEN";"Everyday Expenses: Groceries";"Everyday Expenses: Medical";"YAKIT: YAKIT";"Everyday Expenses: Restaurants"})

.

Geri