• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yerine Koy Fonksiyonu

Excel Vers. ve Dili
EVDE OFİS 2003
İŞTE OFİS 2003
2 konuda yardım almak istiyorum.

1. Konu :
Excel 2003 kullanıyorum bir listem var ve bana en az 100.000 satır gerekiyor 2003 te bu mümkün olmuyor 2007 kullanamıyorum ağ üzerinden ortak kullanılan bir dosya olduğundan herkes açamıyor.
2003 te bu satırları çoğaltmanın bir yolu varmıdır?

2. Konu:
Ekte gönderdiğim dosyada örneği bulunan 55.000 kişilik bir dosya ve bu dosyadaki kimlik bilgilarinde zamanında girilirken köy isimlerinin kimisinin sonuna köyü yazılmış kimisine yazılmamış 2 kelime bazen 3 kelime olan köyler var bunların sonundaki köyü kelimesi olanların silinmesini veya başka bir sutuna sonunda köyü kelimesi olmadan geçmesini istiyorum basit bir formül varsa çok sevinirim. örnek "salim salmalı belik köyü" yazıyor ben "salim salmanlı belik" olsun istiyorum. Sistemimiz dışarıdan hiçbir girişi olmayan bir sistem cd, flaş bellek, hafıza kartı, disket, usb takılamıyor. Internete bağlanamıyor. Bu nedenle bana basit bir formül lazım aynen gidip o sisteme kendim elle yazabileceğim bir formül yardımcı olan arkadaşlara şimdiden tşk. Ederim.

Ekli dosyalar

merhaba;
Kod:
A1 hücresine;
=EĞER(SAĞDAN(K1;5)=" KÖYÜ";SOLDAN(K1;UZUNLUK(K1)-5);K1)
formülünü girip aşağıya sürükleyiniz.

Merhaba
PENPECİK KÖYÜ=PENPECİKKÖYÜ şeklindemi olacak?
Kod:
=YERİNEKOY(K1;" ";"")

çok teşekkür ederim iyiki varsınız_?

Peki excel 2003 te satırları nasıl artırabiliriz...

çok teşekkür ederim iyiki varsınız_?

Peki excel 2003 te satırları nasıl artırabiliriz...
Kolay Gelsin

Bildiğim kadarıyla 2003 bu mümkün değil 65536 sabit 100.000 için 2007 denemelisiniz.

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim iyiki varsınız

peki excel 2003 te satırları nasıl artırabiliriz_?

lutfen konu basliklarini yardim istiyorum seklinde degil konuya uygun sekilde aciniz..

=eğer(sağdan(k1;5)=" köyü";soldan(k1;uzunluk(k1)-5);k1)

formülü işe yaradı diğeri işe yaramaı o sadece aradaki boşğu alıyor

Merhaba
Bunun için formül makro yerine
CTRL + H yapın aranan değere= KÖYÜ Yeni değer=Boş bırakın ve tümünü değiştir dediğinizde köyü kelimesi kalkacaktır.

Evet buda oluyor hiç uğraşmadan formüle dahi gerek kalmadan siliyor cidden bu daha güzel oldu

çok teşekkür ederim...

Belkide size çok kolay ama bilmeye zor ben tek tek elle silecektim biliyormusunuz_?

merhaba
bunun için formül makro yerine
ctrl + h yapın aranan değere= köyü yeni değer=boş bırakın ve tümünü değiştir dediğinizde köyü kelimesi kalkacaktır.

çok haklısınız çok dhaa kolay oldu_?

çok teşekkürler

bilmeyene zor tabi ben buğün başladım tek tek elle siliyordum biliyormusunuz...

Evet buda oluyor hiç uğraşmadan formüle dahi gerek kalmadan siliyor cidden bu daha güzel oldu

çok teşekkür ederim...

Belkide size çok kolay ama bilmeye zor ben tek tek elle silecektim biliyormusunuz_?
Merhaba
o zaman karşılıksız paylaşım ile forum amacına ulaşmış oluyor.
Kolay gelsin.

Geri