• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

yeni veri eklediğimde hücre yapısı değişiyor..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan maj77
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
Bir wordpad belgesinden kopyaladığım verileri excele yapıştırıp makro kullanmak istiyorum. Wordpad dan aldığım veride 2.3 gibi virgüllü bir sayı var bu sayıların ortalamasını almadığı için makroda noktaları virgüle çeviriyor sonuçlara ulaşıyorum. fakat hazırladığım aynı belgeye yeniden aynı verileri atıp çalıştırdığımda hücrelerdeki sayılar virgülle ayrımasına rağmen ortalama almıyor.
ilk kaydettiğim makroda virgülden sonraki ondalık kısmı göstememesini istedim uyguladı.yeni veri girdiğimde aynı makroyu çlıştırmama rağmen virgülden sonra bir basamak koyuyor çözemedim yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkür ederim. Yazınızı okudum . Kaydettiğim makroda nokta var sütunu seçip noktaları virgülle değiştiriyorum ve sonuca ulaşıyorum.fakat ilk eklediğim veriyi benzer başka veriyle değiştirip makroyu yeniden çalıştırdığımda virgüllü olmasına rağmen hata veriyor. Örneğin ilk eklediğim 4.0 olsun makroda nokta gidiyor virgül geliyor ve 4 olarak görünüyor. Ortalama alıyorum problem yok. verileri değiştirdiğimde ikinci eklediğim 6.0 olsun . Makro tekrar çalıştığında 6,0 olarak gösteriyor ortalama almıyor.

Açıklamak istediğim oydu. Sayı olarak gözüken değer metin formatından kurtulmamış olabilir.

Ortalamasını alamadığınız bir örneği eklermisiniz.

Konuda vermiş olduğunuz =TOPLA.ÇARPIM formülüyle halloldu. İlginiz için teşekkür ederim.

Geri