• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yeni Excel Kitabı Açmak

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selam,
Ben kodlar ile yeni excel kitabı açmak istiyorum. Ancak, Dosya ismini ben belirleyeyim istiyorum.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
İyi çalışmalar.

Selamlar,

İsim vererek yeni kitap ekleyemezsiniz. Sadece kayıt ederek isim verebilirsiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub KİTAP_EKLE()
    Dim YENİ_KİTAP As Workbook

Set YENİ_KİTAP = Workbooks.Add(1)
    YENİ_KİTAP.SaveAs "C:\Belgelerim\www_excel_web_tr"
End Sub

Selam,
Hocam çok teşekkür ederim. yine bu forumda şöyle birşey bulmuştum. "malzeme listesi.xls" dosyayı ekliyor. kod her çalışmasında "malzeme listesi1.xls", malzeme listesi2.xls" diye gidiyor. kapatınca kayıt yapmıyor. Tam hatırlamıyorum. Ancak ilk dosyayı kaydediyor olabilir.
Bir kaç kodu birleştirmiştim. CreateObject("Excel.Application") içeriyor olabilir. Application.Workbooks.Add("deneme.xls") gibi şeylerde içeriyor olabilir. Şimdi bu örnekleri bulamıyorum.
Kaydetsin veya kaydetmesin, alternatif yardımlarınızı da beklerim Hocam.
İyi çalışmalar.

Selamlar,

Direk olarak eklenen dosyaya benim bildiğim kadarıyla isim veremiyoruz.

Sizin bahsettiğiniz örneklerde ya farklı kaydet ile dosya farklı bir isimler kayıt ediliyordur. Ya da dosyanın kopyası oluşturuluyordur.

Konuya hakim mi bilmiyorum ama ekli dosyaya bakınız. Umarım işinizi görür. isim olarak ve kaydedilecek yer olarak kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Merhabalar
Ekteki dosyayı inceleyiniz belki size bir ışık verebilir sorunuzu tam anlamadım kodlardaki sayfa2 yerine hangi sayfa kopyalayıp (Boş dolu) yeni kitap oluşturuyor dosyayı kapatırken kaydedeceğiniz yeri seçip dosya adını yazabilirsiniz

Ekli dosyalar

Konuya hakim mi bilmiyorum ama ekli dosyaya bakınız. Umarım işinizi görür. isim olarak ve kaydedilecek yer olarak kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Selam Sayın Esteban34,
İlginize çok teşekkür ederim. İstediğim bu değildi. Ancak, Bir çok isteğimi karşılayacak örnek dosya verdiniz.
Sadece
Dosya_Yolu = "C:\Users\ÜNAL\Desktop\DOSYA OLUŞTUR\"
kısmını
Dosya_Yolu = "C:\" & Environ("Homepath") & "\Desktop\DOSYA OLUŞTUR\"
olarak değiştirdim çok çok teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.

Merhabalar
Ekteki dosyayı inceleyiniz belki size bir ışık verebilir sorunuzu tam anlamadım kodlardaki sayfa2 yerine hangi sayfa kopyalayıp (Boş dolu) yeni kitap oluşturuyor dosyayı kapatırken kaydedeceğiniz yeri seçip dosya adını yazabilirsiniz

Selam,
Sayın numan şamil,
Aradığım bu değil Ancak, sadece "Sayfa" kopyalarak "Yeni Excel Kitabı" Açmayı da sayenizde öğrenmiş oldum. Çok Teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.

Selamlar,

Direk olarak eklenen dosyaya benim bildiğim kadarıyla isim veremiyoruz.

Sizin bahsettiğiniz örneklerde ya farklı kaydet ile dosya farklı bir isimler kayıt ediliyordur. Ya da dosyanın kopyası oluşturuluyordur.

Hocam Çok teşekkür ederim. Peki kaydettikten sonra isimlendirdiğimizi farz edelim. Örneğin ismi "STOK" olsun. kod her çalıştığında STOK1, STOK2.. diye adlandırmak mümkün müdür?
İyi çalışmalar.

Geri