• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

yedek alma

mcetinkaya65

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 türkçe
Bir excel dosyasından ara ara belirli zaman aralığında, başka bir hdd in içine, başka bir klasör içine,otamatik yedek alması mümkün mü?
saygılarımla.

bu yapılabilir ama kod devamlı çalışacağı için tavsiye etmem açıkçası

Merhaba,
Yakınlarda Dış Veri Al yöntemi ile kod çalıştırmaya yönelik bir çalışmam olmuştu. O çalışmayı sizin isteğinize uyarladım. Hem böylelikle verimliliğini denemiş oluruz. Ayrıca İhsan Bey'in bahsettiği kodun sürekli çalışması sorunu bu yöntemle aşılmış oluyor.
NOT: Bu kodlamada dakika aralıklı süre belirleyebiliyoruz. Saniye hesabı yok. Kırmızı ile belirttiğim kısım süre ayarı. Ben bir dakikaya ayarladım, siz isteğinize göre düzenlersiniz.
Kod:
Private Sub Workbook_Open()
On Error GoTo son:
Application.ScreenUpdating = False
Set Aktif_Sayfa = ActiveSheet
Sheets("İslem_Sayfasi").Select
Application.EnableEvents = False
Sheets("İslem_Sayfasi").Columns(1).Delete
yol = ThisWorkbook.Path & "\" & ThisWorkbook.Name
adres = "OLEDB;Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Password="""";User ID=Admin;Data Source=" & yol
    With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:=Array(adres _
        , ";Mode=Share Deny Write;Extended Properties=""HDR=NO;"";Jet OLEDB:System database="""";Jet OLEDB:Registry Path="""";Jet OLEDB:Database" _
        , "Password="""";Jet OLEDB:Engine Type=35;Jet OLEDB:Database Locking Mode=0;Jet OLEDB:Global Partial Bulk Ops=2;Jet OLEDB:Global Bulk" _
        , "Transactions=1;Jet OLEDB:New Database Password="""";Jet OLEDB:Create System Database=False;Jet OLEDB:Encrypt Database=False;Jet" _
        , "OLEDB:Don't Copy Locale on Compact=False;Jet OLEDB:Compact Without Replica Repair=False;Jet OLEDB:SFP=False" _
        ), Destination:=Range("A1"))
        .CommandType = xlCmdTable
        .CommandText = Array("İslem_Sayfasi$")
        .RefreshPeriod = [COLOR="DarkRed"][B]1[/B][/COLOR]
        .PreserveColumnInfo = True
        .Refresh BackgroundQuery:=False
    End With
son:
Aktif_Sayfa.Select
Application.EnableEvents = True
End Sub
İşlemin gerçekleştiğini görebilmeniz için bir msgbox ekledim. Denemelerinizden sonra bunu silebilirsiniz. yol tanımını kendinize uyarlayın.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [a1]) Is Nothing Then Exit Sub
[İslem_Sayfasi!a2].Clear
yol = "C:\"
ThisWorkbook.Save
ThisWorkbook.SaveCopyAs yol & "yedek.xls"
[COLOR="Blue"][B]MsgBox "çalıştı"[/B][/COLOR]
End Sub

Ekli dosyalar

Geri