• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

yazmaya başlar başlamaz liste acılsın

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Haraketli ve filitreli combobox

Ekli veri.xlsm dosyası VERİ sayfasında hareketli combo box var.

1. Comboboxda seçilen veriyi aktif hüçreye nasıl yazdırabiliriz. Yani combobox aa2 hüçresini seçtiğimde hemen o hüçreye gelmekte. Comboboxdan 9 Mt. EMPRENYELİ ÇAM AĞAÇ DİREK seçtiğimde aa2 hüçresine bunu yazması gerekmekte ama yapamadım.

2. Combobox da veri fazla haliyle istenilen veriyi bulması zor olmakta
comboboxa yazılan harf ve kelimelere göre filitre ederek listeyi azaltsak
örn. vermek gerekirse:
comboboxdaki veriler: ali veli hasan hüseyin veysel olsun
comboboxa e yazıldığında listede: veli hüseyin veysel görünsün
comboboxa ey yazıldığında listede: hüseyin veysel görünsün
comboboxa eys yazıldığında listede: sadece veysel görünsün ve tek sonuç olduğu için otomatikman veysel seçilsin.

Ekli dosyalar

• veri.rar
    veri.rar
    451.1 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Ekli veri.xlsm dosyası VERİ sayfasında hareketli combo box var.

1. Comboboxda seçilen veriyi aktif hüçreye nasıl yazdırabiliriz. Yani combobox aa2 hüçresini seçtiğimde hemen o hüçreye gelmekte. Comboboxdan 9 Mt. EMPRENYELİ ÇAM AĞAÇ DİREK seçtiğimde aa2 hüçresine bunu yazması gerekmekte ama yapamadım.

2. Combobox da veri fazla haliyle istenilen veriyi bulması zor olmakta
comboboxa yazılan harf ve kelimelere göre filitre ederek listeyi azaltsak
örn. vermek gerekirse:
comboboxdaki veriler: ali veli hasan hüseyin veysel olsun
comboboxa e yazıldığında listede: veli hüseyin veysel görünsün
comboboxa ey yazıldığında listede: hüseyin veysel görünsün
comboboxa eys yazıldığında listede: sadece veysel görünsün ve otomatikman veysel seçilsin

Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

• veri.rar
    veri.rar
    451.1 KB · Görüntüleme: 11
Korhan beyin işime yarıyacak bu şekilde bir çalışması var ancak uyarlıyamadım ekde korhan beyin Hücrede Otomatik Tamamlama ve kendi dosyamı ekliyorum bu şekildede işimi görür ancak

Korhan beyin dosyasında hüçreye ad yazıldığında liste açılmakta userform filitrelenmiş veriler gösterilmekte ancak listede veri seçmeden kapatıp hüçre değiştirildiğinde o hüçrede ad yazmakta ancak hüçrelere bj3:bj deki veriler haricinde yazılmaması gerekmeke. ilgilendiğiniz için gteşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sizin foruma eklediğiniz dosyanız bende hata verdi. Bende sizin sayfanızın aynısını boş bir kitapta yeniden oluşturdum.

Örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Korhan bey çok teşekkürler. Ellerinize sağlık. Tam istediğim gibi.

Ancak combobox tan hüçreye veri yazmada bazı sıkıntılar var listeyi açıp mause ile seçim yapıp baska hüçreye tıklanırsa seçilen malzeme ismi hüçreye yazmamakta illa malzeme ismini yazdıktan sonra entere basmak gerekmekte. Bunu nasıl düzeltebiliriz acaba.

kodlarınızı kendi dosyama ekledim

Ekli dosyalar

Merhaba,

Üstteki mesajımdaki dosyayı güncelledim. Tekrar deneyiniz.

Korhan bey Malesef hala aynı combobox da mause ile seçileni eklemiyor. illa mause ile seçtikten sonra entere basmak gerekiyor.

Merhaba,

Uyarınız üzerine acaba yanlış dosyamı ekledim diyerek eklediğim dosyayı şimdi kontrol ettim. Mouse ile combodan seçim yapıp başka hücreye tıkladığımda ilgili hücreye seçilmiş veri ekleniyor. Tekrar kontrol ediniz.

Ellerinize sağlık dediğiniz doğruymuş bilgisayrı kapatıp açtım düzeldi.

Teşekkürler sayın Korhan Ayhan.

Geri