• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

yazıları formülle renklendirme

Excel Vers. ve Dili
2021 TR
merhaba arkadaşlar. ben yeni üye oldum. umarım memnun kalırım. benim bazı sorularım olacak sizlere. bende şöyle bir formül var acaba bu formülü nasıl renklendirebilirim. ÖDENDİ yazısının otomatik olarak standart renk yeşil, ÖDENMEDİ yazısının da otomatik olarak standart renk koyu kırmızı olmasını istiyorum. yardım ederseniz sevinirim.

not: bu formülü yazdığım kutunun yanına herhangi bir tarih yazdığım zaman ÖDENMEDİ yazısı ÖDENDİ olarak çıkıyor. tarihi sildiğim zaman eski haline dönüyor. ancak renkler standart olduğu için pek güzel durmuyor. yukarıdaki gibi nasıl yapabilirim.

formül:

=EĞER(F2<>""; "ÖDENDİ";"ÖDENMEDİ")

Merhaba,
Eki inceleyiniz..
Kolay gelsin..

Son düzenleme:
ben yeni üye oldum. umarım memnun kalırım.

hoş geldin. umarım memnun kalırsın.

sana layık olmaya çalışacağız. :)

memnuniyetini dostlarına, memnuniyetsizliğini müdüriyete iletirsen çok makbule geçer. :tongue:

şaka şaka. :biggrin:

ama bu ifadenin rahatsız edici olduğu da bir gerçek. :rolleyes:

çok teşekkür ederim. sizin göndermiş olduğunuz dosyadan biçim boyacısı ile hallettim sorunumu ancak nasıl yapıldığını anlamadım. zahmet olmazsa anlatır mısınız ?

Merhaba,

Bundan önceki mesajımdaki ek , koşullu biçimlendirme nasıl yapılır açıklaması eklenerek yeniden eklenmiştir.

Kolay gelsin...

arkadaşlar bir bakar mısınız yapmak isteyipte yapamadığım işlem dosyanın içinde yazıyor. bayağı uğraştım ama olmadı.

Ekli dosyalar

merhaba,

eki inceleyiniz...

kolay gelsin...

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim. bayağı uğraşmışsınız. benim merak ettiğim acaba benim dediğim gibi olmuyor mu ? ben ödeme tarihini yazayım, o otomatik olarak toplamdan düşsün ve ödendi yazsın. böyle bir formül yazamaz mıyız ? ödeme tutarı ve kalan borç olmasa da olur. ödendi yazısının içine düşülecek tutarı yazsak olmaz mı belki olmayabilir de kusura bakmayın biraz yeniyim excel'de. olmuyorsa sağlık olsun. iyi akşamlar...

Geri