• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

yazılan tipin mt toplamı gelsin..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
iyi akşmlar değerli hocalarım, arkadaşlarım.
yardımlarınız eşliğinde rahat bir iş yapabiliyorum.
emeğini esirgemeyen sizlere çok tşk edıyorum oncelıkle...

çalışma sayfası b sutuna tip kodunu yazdığımda, aynı sayfada J sutununda STOK MT var, stok sayfasından bu yazılan tipten stokta toplamta kaç mt olduğunu yazmasını ıstıyorum.
yine aynı sayfada GELEN MT var, yine yazılan tip gelen mt ne kadar varsa o rakamı yazmasını istıyorum. ama gelen mt, gelenler sayfasındaki top no stokta da var ise stoktaki mtreden alsın. çünkü gelenler sayfasında herhangi bi mt girişi yapılmıyor. umarm ikinci kısmı net bi şekılde açıklayabilmişimdir.
örnek dosya ektedir.
ilgilerinize gönülden tşk ederım iyi çalışmalar dlierm.

hayırlı akşamlar.

Ekli dosyalar

MERHABA,
1 nci sorunuzun cevabı ek dosyada
2 nci sorunuzu pek anlayamadım.
Gelenler sahifesinde hangi sutun metre sutunu ? Biraz daha açıklarsanız yardımcı olmaya çalışayım

Ekli dosyalar

merhaba,
2 nci sorunuzunda cavabı ek dosyada.
Bir bakın olmuş mu ;

Ekli dosyalar

merhaba kemal bey,
yaptığınız işlem çok doğru ama gelenler ve stok sayfasında herhangi bi eklentı olmamas lazım. bu ornek bi sayfa. ben makrolu bi sayfaya eklıcem. umarım eklentı olmadan yapılabilir :)
ilginiz için çok tşk ederım. çok sağolun

merhabalar yeniden,
kemal bey ilginize tşk ederım. sanırsam makroda yapılması gerekiyor, giriş olduğunda donuyor. buda = zaman demek, yine çok teşekkürlerimi sunarım.
önceki açıklamamda olduğu gibi, çalışma sayfasının b sutuna yazılan tip kodu olduğunda, aynı sayfanın j sutununda stok mt de, bu tipten stokta ne kadar varsa mt toplamını yazmasını istıyorum...
çalışma sayfasının I sutununda gelen mt de, yine b sutuna yazılan tip kodu olduğunda,
gelenler sayfasında o tipin top numaraları stok sayfasında da varsa mt sini ordan almalı ve çalışma sayfasından gelen mt bölümune kodlanması gerekmektedır. 2 soylediğim biraz karmaşık biliyorum ama bu şekılde olması gerekmektedir. umarım açıklayıcı olmuşumdur.
örnek dosya ektedir..
iyi çalışmlar dılerım herkese mutlu akşmlar...

Ekli dosyalar

iyi akşmlar arkadaşlar bu konuyada yardımcı olmanızı istıyorum.
çok tşk ederım çok sağolun şimdiden

Geri