• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

yazılan tarıhe ait veri yoksa en yakın alt tarıhtekı verıyı alma

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 365
ıyı calısmalar arkadaslar.baslıktada yazdıgım gıbı gırdıgım bır tarıhe karsılık gelen bır verı yoksa ona en yakın eskı tarıhlı verıyı alması.ornek ekledım arkadaslar.tum yardımlara sımdıden tesekkurler.

Ekli dosyalar

Merhaba,
dosyayı inceleyebilirmisiniz, saygılar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,
dosyayı inceleyebilirmisiniz, saygılar.

ilginize cok tesekkur ederım fakat yazdıgınız formul banka adını degerlendırmeden sonuc verıyor.arama yapılan tarıhın solundakı banka adına gore o bankaya aıt rakamı almaya calısıyorum.

Haklısınız, açıklamayı dikkatle okumadan yazdım Şimdi işten ayrılıyorum eğer yanıt veren olmazsa evde tekrar bakıp yazarım, hoşçakalın.

KONTROL!C3 hücresine yazın
Kod:
=ARA(E2;DÖKÜM!B5:D12)
sanırım bu işinizi görür ?

Son düzenleme:
Fonksiyonla değil ama dosyayı güncelledim. Tarih ya da bankayı değiştirince çalışır, kolay gelsin.

Fonksiyonla değil ama dosyayı güncelledim. Tarih ya da bankayı değiştirince çalışır, kolay gelsin.[/QUOT

sayın dentex cok tesekkur ederım tam ıstedıgım gıbı calısıyor.eger mumkunse bunun fonksıyon olarak nasıl yapılabılecegınıde yazabılırmısınız ogrenmek amacı ıle ıstıyorum.tekrar tesekkuler.

Merhaba,
fonksiyonla çözüm konusunda aşağıdaki örneği buldum. Sanırım işinize yarayabilir.
Tıklayın

merhaba,
fonksiyonla çözüm konusunda aşağıdaki örneği buldum. Sanırım işinize yarayabilir.
tıklayın

sayın dentex ornek dosyayı ınceledım fakat o dosyada tarıhı ararken yıne bendekı banka adı kısmını onemsemıyor.ılgınız ıcın cok tesekkurederım.

Geri