• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

yazı rengini dolgu rengine eşitlemek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dobravatandas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
D

dobravatandas

Misafir
Merhaba arkadaşlar. Koşullu biçimlendirmede yazı tipi rengini dolgu rengine eşitlemek istiyorum. Nasıl yapabilirim. (İkisi de aynı renk olursa yazı görünmez diyebilirsiniz ama bana öyle gerekli.) Yani dolgu rengi değiştikçe yazı rengi de değişecek. Ya da bunun yerine başka bir hücrenin boş olmasına göre hücre içeriğini göstermeme gibi bir şey mümkün mü?
Yani A1 boş ise B1 hücresinde ne yazarsa yazsın boş göstermek mümkün mü? Teşekkürler.

İlgili sayfanın kod kısmına ekleyin.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    [b1].Interior.Color = [a1].Font.Color
End Sub

Koşullu biçimlendirme yaptığınız pencerede (ingilizce excel için) FONT ve FILL sekmelerinde aynı rengi ayarlayabilirsiniz.(Türkçede dolgu ve yazı olması lazım karşılığı)

dolgu rengi değişken

yalnız dolgu rengi otomatik değişiyor. ben dolgu değiştikçe belli sayıları içeren hücrelerin de renginin dolgu rengiyle aynı olmasını istiyorum. böyle bir şey mümkün mü?

yanlış ifade etmişim herhalde

Hamitcan bey, daha önce derdimi yanlış anlatmışım galiba. bir sayfada örneğin sadece önünde eksi (-) işareti olan sayıları içeren hücrelerin yazı tipi rengini font rengine eşitlemek istiyorum. Bu arada font rengi sabit değil hücrelerin rengi haftanın günlerine göre renk değiştiriyor onu da belirteyim. teşekkürler.

Böyle deneyin.
Kod:
if [b1]<0 then
    [b1].Interior.Color = [a1].Font.Color
end if
End Sub

bir şey olmadı

bunu denedim ama sayfada bir şey değişmedi nedense

Siz hücrelerin dolgu rengini nasıl oluşturdunuz?

koşullu biçimlendirme ile hücreler renkleniyor. sünün ilk hücreisndeki tarih cumartesi ya da pazara denk gelirse sütündaki hücrelerin rengi kırmızı oluyor hafta için günlerde ise farklı bir dolgu rengi alıyor.

Merhaba,
Yol göstermesi açısından sayfanızın kod bölümüne;
Kod:
    On Error Resume Next
    Dim Ns As Range
    Set Ns = Intersect(Target, Range("A1:A10"))
    If StrComp(Target, "pazar", vbTextCompare) = 0 Then
        Ns.Resize(1, 10).Interior.Color = RGB(0, 0, 255)
        Ns.Resize(1, 10).Font.Color = RGB(0, 0, 255)
    Else
        Ns.Resize(1, 10).Interior.Color = xlNone
        Ns.Resize(1, 10).Font.Color = 0
    End If
End Sub
yazınız.A1:A10 aralığına pazar yazınız.İstediğiniz bu şekil de bir işlem ise,revize ediniz.

Not:Çalışma sayfanızda ki koşullu biçimlendirmeleri iptal ediniz.

Koşullu biçimlendirme olan hücrelerin rengi fiziksel olarak değişmez. Bu sebeple makro ile önerilen kodlar bu anlamda size çözüm olmaz. Dosyanızın bir örneğini paylaşım sitelerine yükleyip linki foruma yazarsanız daha çabuk sonuca gidilebilir.

Lütfen renklendirmek istediğiniz alanlarıda belirtin.

dosya çok karıştı vazgeçtim sonunda arkadaşlar teşekkürler...

Geri