• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yazdırma Mesajını Hücrelerden Alsın

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 1Al2Ver
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Merhaba,

Aşağıdaki (modül'de kayıtlı) kod ile ilgili sayfanın, ilgili aralığını yazdırıyorum,

Mesaj'a "Sayfayı Yazdırmak istiyor musunuz?" yerine,

Yazdırma tuşunun olduğu sayfanın "B1" ve "C1" hücresinde yazanları alarak bir mesaj vermesini arzuluyorum,

Örneğin ; "Pt_KAT-1" isimli sayfada ; B1 = Pazartesi, C1= Kat-1

Mesaj ;

If MsgBox("Sayfa ; Pazartesi, Kat-1 Yazdırmak istiyor musunuz?", vbYesNo, "Dikkat!") = vbNo Then Exit Sub

Örneğin ; "Pt_KAT-2" isimli sayfada ; B1 = Pazartesi, C1= Kat-2

Mesaj ;

If MsgBox("Sayfa ; Pazartesi, Kat-2 Yazdırmak istiyor musunuz?", vbYesNo, "Dikkat!") = vbNo Then Exit Sub

şeklinde olabilirse memnun olurum.

Kod:
Sub yazdir()
If MsgBox("Sayfayı Yazdırmak istiyor musunuz?", vbYesNo, "Dikkat!") = vbNo Then Exit Sub
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = ("A1:N37")
ActiveSheet.PrintOut , 1
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = ""
End Sub

Bu şekilde örnek kodu kendinize uyarlayınız.
Kod:
If MsgBox([Sayfa2!a1] & " Sayfayı Yazdırmak istiyor musunuz?", vbYesNo, "Dikkat!") = vbNo Then Exit Sub

Sayın Seyin Tiken merhaba,

Duyarlığınız için teşekkür ederim,

Ben tek bir kod ile, tüm sayfalarda B1&C1 hücresini temel alacak bir mesaj almayı ve butonun olduğu sayfayı yazdırmak istemiştim,

Kod'u, tek bir modüle kopyalayayım,

Sayfalara, makrosu atanmış düğmeyi, kopyala-yapıştır ile konuşlandırayım,

Sonrasında, olabiliyor ise ;

Örneğin ; "Pt_KAT-1" sayfasında butona tıklayınca "B1" (Pazartesi) ve "C1" (KAT-1) hücrelerindeki ifadeler mesaja yazılsın ;

If MsgBox("Sayfa ; Pazartesi, Kat-1 Yazdırmak istiyor musunuz?", vbYesNo, "Dikkat!") = vbNo Then Exit Sub

Örneğin ; "Pt_KAT-2" sayfasında butona tıklayınca "B1" (Pazartesi) ve "C1" (KAT-2) hücrelerindeki ifadeler mesaja yazılsın ;

If MsgBox("Sayfa ; Pazartesi, Kat-2 Yazdırmak istiyor musunuz?", vbYesNo, "Dikkat!") = vbNo Then Exit Sub

Özetlemem gerekirse,

Tek bir modül'e yazılan tek bir kod'un bağlı olduğu buton, içinde olduğu sayfanın, "B1" ve "C1" hücresindeki veriye göre mesaj verip, sayfayı yazdırsın, istiyorum.

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Geri