• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yazdırma Boyutlarının Bozulması

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Bu güne kadar daha önce karşılaşmadığım bir sorunum oldu. Siteden öğrendiğimiz kadarıyla işlerimi kolaylaştırması adına iş yerim için acizane bir program yaptım. Ancak 15 gündür iş yerimdeki bilgisayarımı kullanmıyordum arkadaş kullanıyordu. Bu gün programımdan çıktı almak istediğimde çıktı sayfasındaki yazıların ve kenar boşluklarının olması gerekenden daha küçük olduğunu gördüm. Ancak sayfa yapısı, yazı boyutu, büyültme - küçültme oranı (yüzde yüz) her zamanki gibi olmasına rağmen çıktı aldığımda sayfanın çok daha küçük olduğunu gördüm. 11 olan punto olan yazı boyutu sanki 9 puntoya indirilmiş gibi sayfa yazıları çıkıyor. Şimdiye kadar karşılaşmadığım bir problem. Böyle bir sorun ile karşılaşan yada çözümünü bilen varmıdır acaba ?

Merhaba.
Yeni bir yazıcı kullanılmaya başlanılmış ve yeni yazıcının kağıdın kenarında kullanamadığı
kenar boşluğu önceki yazıcınınkinden farklı olabilir. Sizin belgenizde de sayfa yapısı ayarlarında
SIĞDIRMA işlemi varsa; yeni yazıcının en az kenar boşluğu ölçüsüne göre yeniden boyutlandırma
işlemi yapılıyor olabilir.

Sayfa yapısı ayarlarında sığdırma işlemi yok. Yazıcı değişmemiş ancak yazıcı bağlantı ayaları değişmiş ben yokken. İşe gidince kontrol edeceğim. Birde şimdi aklıma geldi normalde sayfa kenar boşlukları 1 iken, kendiliğinden 0,6785865767685858 böyle anlamsız bir sayı olmuş. ya

Ömer bey çok sağolun. Yazıcı ağ ayarları ile ilgili bir sorunmuş. Çok şükür hallettik...

Ömer bey çok sağolun. Yazıcı ağ ayarları ile ilgili bir sorunmuş. Çok şükür hallettik...

Estağfurullah, birşey yapmış değilim ki, önemli olun sorununuzun çözülmüş olması.
İyi günler dilerim.

Geri