• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yazdırma Alanı Hk.

Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba arkadaşlar benim bir isteğim var, şimdi;

Sayfa 1 de;
a1: tcno1
a2: tcno2
a3: tcno3
.
.
.

şeklinde tcno- ad - soyad gibi veriler var. Şimdi her tc noya ait Sayfa 2'de yoklama tablosu var 2 sayfa. Şimdi bir kişi için safya 2 de mevcut, ben sayfa 2 deki yoklama tablosunu kopyala yapıştır ile A1:AA30 arasını doldurdum. Hersayfaya kişi bilgilerini getirdim.

Şimdi istediğim şey, sayfa 1'deki kişi sayısına göre sayfa 2'de bulunan yoklama sayfasını yazdırmak istiyorum. Araştırmalarıma göre DİNAMİK YAZDIRMA ile yapiliyor ama beceremedim. normalde safya 2'de yazdır deyince bütün tabloyu yazdırıyor ama ben hepsini değil sayfa 1 deki kişilerin yoklamasını yazdırmasını iştiyorum.

Örneğin sayfa 1'de 10 kişi var sayfa 2'de ilk 20 sayfa yazdırsın. (safya 1de 4 kişi var sayfa 2'de ilk 8 sayfa yazdırsın istiyorum)

Acaba bunu yapabilirmiyiz?

örnek dosya oluşturup "dosya.web" sitesinde paylaşın.linkide buraya yazarsanız daha çabuk yardımcı olunacaktır.

Merhaba arkadaşlar benim bir isteğim var, şimdi;

Sayfa 1 de;
a1: tcno1
a2: tcno2
a3: tcno3
.
.
.

şeklinde tcno- ad - soyad gibi veriler var. Şimdi her tc noya ait Sayfa 2'de yoklama tablosu var 2 sayfa. Şimdi bir kişi için safya 2 de mevcut, ben sayfa 2 deki yoklama tablosunu kopyala yapıştır ile A1:AA30 arasını doldurdum. Hersayfaya kişi bilgilerini getirdim.

Şimdi istediğim şey, sayfa 1'deki kişi sayısına göre sayfa 2'de bulunan yoklama sayfasını yazdırmak istiyorum. Araştırmalarıma göre DİNAMİK YAZDIRMA ile yapiliyor ama beceremedim. normalde safya 2'de yazdır deyince bütün tabloyu yazdırıyor ama ben hepsini değil sayfa 1 deki kişilerin yoklamasını yazdırmasını iştiyorum.

Örneğin sayfa 1'de 10 kişi var sayfa 2'de ilk 20 sayfa yazdırsın. (safya 1de 4 kişi var sayfa 2'de ilk 8 sayfa yazdırsın istiyorum)

Acaba bunu yapabilirmiyiz?

Merhabalar,
Yapmak istediğiniz işlemi adres-posta birleştirme yöntemi ile çok daha verimli olarak yapabilirsiniz.

• Yapmanız gereken Excel'de gelen kişilerin adını bir tablo ile yazmak.(sayfa1'de tuttuğunuz tablo)
  • Word'de şablonunuzu oluşturmak (Sayfa 2'de olan, toplamda 2 sayfalık şablonu içeren bir Word dosyası yapacaksınız)
  • Adres-posta birleştirme yöntemi ile, excel listesinde adı geçen her kişi için yeni bir (iki sayfalık şablon) çıktısı alacaksınız.
  • Dilerseniz bunları tek bir (toplamda 8 kişi için 16 sayfalık bir adet Word) veya ayrı ayrı (toplamda 2 sayfa içeren, 8 ayrı word belgesi) olarak da kaydedebilirsiniz.

Konu ile ilgili faydalı iki makale paylaşmak istiyorum, resimli anlatım ve örnek dosya da mevcut...
https://exceluygulamalari.wordpress.com/2016/03/08/mailings-sablon-ile-coklu-dosya-olusturma/

https://exceluygulamalari.wordpress.com/2016/03/08/mailings-ile-ayri-dosyalar-olusturma/

Umarım faydalı bulursunuz.

Son düzenleme:
Geri