• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yazdığım formül sadece veri olan satırlara uygulansın.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2019
Merhaba arkadaşlar oluşturduğum 1000 satırlık tabloda "X" sütununa şöyle bir formül uyguladım.
Kod:
=EĞER((YIL(W2)-YIL(R2))*12+AY(W2)-AY(R2)>6;"6 aylık yasal süre tamamlanmıştır.";"Henüz 6 aylık yasal süre tamamlanmamıştır")
Fakat formül tüm satırlara uygulandığı için veri olmayan satırda da çalışıyor. Bunu nasıl çözebilirim.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    162.6 KB · Görüntüleme: 3
Sorunu anladım. R ve W sütunu boş ise işlem yapmasın istiyorsun. Boş hücrelerin karşılığı "" olarak belirlenir.
Boş ise formülü =Eğer(A1="";"Hücre Boş";"Hücre Dolu")

Bu da senin istediğin formül
=EĞER(R3="";"";EĞER(W3="";"";EĞER((YIL(W3)-YIL(R3))*12+AY(W3)-AY(R3)>6;"6 aylık yasal süre tamamlanmıştır.";"Henüz 6 aylık yasal süre tamamlanmamıştır")))

Sorunu anladım. R ve W sütunu boş ise işlem yapmasın istiyorsun. Boş hücrelerin karşılığı "" olarak belirlenir.
Boş ise formülü =Eğer(A1="";"Hücre Boş";"Hücre Dolu")

Bu da senin istediğin formül
=EĞER(R3="";"";EĞER(W3="";"";EĞER((YIL(W3)-YIL(R3))*12+AY(W3)-AY(R3)>6;"6 aylık yasal süre tamamlanmıştır.";"Henüz 6 aylık yasal süre tamamlanmamıştır")))

Sn. OZDO2 formülü çalıştıramadım. Dolu olan satırlara da sıfır getiriyor. Boş olan satırlara da sıfır getiriyor.

Sn. OZDO2 formülü çalıştıramadım. Dolu olan satırlara da sıfır getiriyor. Boş olan satırlara da sıfır getiriyor.

Özür diliyorum formülü eksik kopyalayarak denemişim. Şimdi düzelttim. Çok teşekkür ederim. İyi akşamlar.

Geri