• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

YATAYDA 2 KOŞULLU TOPLAM FORMÜLÜ-YARDIM!

by_ufuk

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Merhaba,
N3 hücresine A2:K2 aralığında H harfi yazan ve aynı zamanda bu H harfinin alt satırında (sadece rakam) 0'dan büyük rakam yazanların sayısını yazdırmak istiyorum. Yani 2 koşullu olarak formülü nasıl yazabilirim. Örneğe göre sonuç 2 çıkması gerekiyor. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim
1777895856590.png

Ekli dosyalar

Merhaba,
N3 hücresine A2:K2 aralığında H harfi yazan ve aynı zamanda bu H harfinin alt satırında (sadece rakam) 0'dan büyük rakam yazanların sayısını yazdırmak istiyorum. Yani 2 koşullu olarak formülü nasıl yazabilirim. Örneğe göre sonuç 2 çıkması gerekiyor. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim
Ekli dosyayı görüntüle 261440
hocam bu forumda mı yoksa başka forumda mı bunun cevabı gelmişti sanki. siz sormamış mıydınız

Merhaba,
Ekli dosyayı görüntüle 261440
alttaki iki formülde işini görür hocam
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A2:K2="H")*(ESAYIYSA(A3:K3))*(A3:K3>0))

Kod:
=ÇOKEĞERSAY(A2:K2; "H"; A3:K3; ">0"; A3:K3; "<999999999")

hocam bu forumda mı yoksa başka forumda mı bunun cevabı gelmişti sanki. siz sormamış mıydınız
Evet hocam doğru hatırlıyorsunuz ama farklı bir sonuçla sormuştum yani tam olarak aynısı değil benzeri bir soruydu

Geri