• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yatayara ve Düşeyara formülü kullanarak hesaplama yapmak

Mehmet Sait

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR
Merhaba,

Birden fazla marka ürün bulunmakta. Ürünlerin tonajını hesaplamak isityorum.
Basit formül ile hesaplıyorum ancak her yeni marka oluşumunda formüller eklemek zorunda kalıyorum bazen de unutulduğundan hataya sebebiyet vermektedir. Ekli dosyada örnek mevcuttur.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Bir kaç formül örneğini dosyanıza ekleyebilir misiniz?
F13*P2 .. boş hücrelere denk geliyor, ne hesaplatmak istediğinizi şahsen anlayamadım..

Merhaba.

Yeni "marka eklediğimde" şeklinde yazdığınıza göre TABLO B sağa doğru genişleyecek.
İşlem sonucunda;
-- herbir marka için çarpımların toplamını mı istiyorsunuz (herbir ürün için kendi kullandığınız veya benzeri formül)?
-- tüm markaların belirttiğiniz şekilde bulunacak değerlerinin GENEL TOPLAMInı mı istiyorsunuz (çarpımlar sonucunda bulunan toplamların TOPLAMI)?
-- yeni marka ekleneceğine göre işlem sonucunu nereye yazdırmak istiyorsunuz? (örnek belgenize göre yeni marka eklendiğinde TONAJ bilgisini nereye alacaksınız)
-- 0,5, 1,5, 5, 10, 19 sayıları sabit midir ve her marka için var mıdır, başka bir marka için başka bir hacim türü eklenecek mi?

gibi netleştirmeniz gereken durumlar var sanırım.

İsterseniz belgenin tasarımını yeniden gözden geçirip yeni açıklamalar ekleyerek örnek belgeyi bir kez daha yenileyin.
.

Merhaba Ömer bey,

Her marka eklendiğinde tablo B sağa doğru genişleyecek.
her marka için toplam değilde o satırın toplamını,
o satırda bulunan ürünlerin A tablosunda bulunan değer ile çarpımını satırda birden fazla ürün bulunması halinde o satırın toplam tonajı,
yeni marka eklendiğinde tonaj sütunu sağa kayacağından formülü elle düzenleyebilirim.
0,5, 1,5, 5, 10, 19 sayı değil ürün cinsleri tablo B de 0,5LT, 1,5LT, 5LT, 10LT, 19LT yazdım ancak tablo A da bunu düzeltmeyi unutmuşum.

Ekli dosyalar

Tekrar merhaba.

Dosya ekte.
48 marka => 48 x 5 = 240 sütun için formül değiştirmeye gerek kalmadan kullanabilirsiniz.
.

Ekli dosyalar

Ömer Hoca,

Tam istediğim gibi olmuş. Emeğinize sağılık. Teşekkür ederim.

Geri