• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yatayara ile rakam buldurma

Excel Vers. ve Dili
excell 2010 - Türkçe
Merhaba,
Yatayara formülü ile rakamları nasıl buldurabilirim? Metin buldurmada sorun yok ancak rakamları bulduramıyorum. Aslında oda işimi tam çözemeyebilir çünkü mesela 2 rakamanın yanındaki 1 sutunu yaz diye formüllediğimde 12 rakamında sorun olurmu bilmiyorum. Yapamadığım için deneyemedim. Dosya ekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Yapmak istediğim detay sekmesinde 1. işçi yi işçi listesinden çektikten sonra yine detay sekmesinde 2. işçi yi işçi listesinin 2. satırından çekmek. Ancak sorun detayda hücreler 6 şar atlaması gerekiyor. listede altalta atlıyor.

Ekli dosyalar

Şu formülü B2 ye uygula. Diğer satırlarda B2 den kopyalayarak kullanabilrisin.
=KAYDIR(İşçi!$A$1;detay!A2;1;1;1)

Merhaba,
Yatayara formülü ile rakamları nasıl buldurabilirim? Metin buldurmada sorun yok ancak rakamları bulduramıyorum. Aslında oda işimi tam çözemeyebilir çünkü mesela 2 rakamanın yanındaki 1 sutunu yaz diye formüllediğimde 12 rakamında sorun olurmu bilmiyorum. Yapamadığım için deneyemedim. Dosya ekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Yapmak istediğim detay sekmesinde 1. işçi yi işçi listesinden çektikten sonra yine detay sekmesinde 2. işçi yi işçi listesinin 2. satırından çekmek. Ancak sorun detayda hücreler 6 şar atlaması gerekiyor. listede altalta atlıyor.
Merhaba

Yatayara değil Düşeyara kullanmalısınız.
=DÜŞEYARA(A2;İşçi!$A$1:$B$7;2;0)

.

B2 Hücresine:

=IFERROR(VLOOKUP(INDIRECT("A"&ROWS($A$2:A2)+1);İşçi!$A$1:$B$7;2;0);"")

=EĞERHATA(DÜŞEYARA(DOLAYLI("A"&SATIRSAY($A$2:A2)+1);İşçi!$A$1:$B$7;2,0);"")

yazıp, aşağıya doğru kopyalayın.

.

Yazdığınız tüm formüller çalıştı çok teşekkürler.

Geri