• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yatay sıralı hücreleri dikey olarak sıralama

Excel Vers. ve Dili
office excel 2003/2007
Mrb arkadaşlar amacım yatay olarak yazdığım hücreleri dikey olarak sıralayacak bir makro elde etmek. Dosya içerisine gerekli notları yazdım. yardımcı olabilecek ustalara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

merhaba

bu kod işinizi görür mü?

Kod:
Sub mahallistesi()
Set s1 = Sheets("VERİ")
Set s2 = Sheets("SONUÇ")
S1ssat = s1.Range("b65536").End(xlUp).Row
For i = 2 To S1ssat
S1ssut = s1.Range("AP" & i).End(xlToLeft).Column
S2ssat = s2.Range("a65536").End(xlUp).Row
s2.Cells(S2ssat + 1, 1) = s1.Cells(i, 2) & s1.Cells(i, 3)
s2.Cells(S2ssat + 1, 2) = s1.Cells(i, 4): s2.Cells(S2ssat + 1, 3) = s1.Cells(i, 5)
x = S2ssat + 2
For k = 6 To S1ssut Step 3
s2.Cells(x, 1) = "Minha"
s1.Range(Cells(i, k), Cells(i, k + 2)).Copy s2.Cells(x, 2)
x = x + 1
Next k
Next i
End Sub

Ekli dosyalar

sn uzmanamele vermiş olduğunuz kod için teşekkür ederim. sanırım adınızdan amele kısmını kaldırmalısınız usta yazmanız daha doğru olacaktır. sorularıma en kısa ve en doğru cevabı yine siz veriyorsunuz çok teşekkür ederim. bu makroya şöyle bir şey ekleyebilir miyiz? tabloda yer alan azı kısmına adetxenxboyxyükseklik çarpımını eklesek ve minha olan kısımları da değerden düşmek için -1 ile çarpsak nasıl olur?
bir de minha olmayan kısımlar için boyları da ekledim onu da veri olarak girsek "h" yazılı sütunu boy olarak atasa süper olur yeni halini gönderiyorum.şimdiden ellerinize sağlık.

Ekli dosyalar

merhaba

syn alfaoz, ben amelenin uzmanıyım, usta olmayı hiç istemedim.
sorularınıza en doğru cevabı benim veriyor olmam çok bildiğimden değildir. sizin sorunuzu mesleğim gereği daha doğru yorumluyor olmamdan kaynaklanıyordur. zira forumdaki diğer uzman arkadaşlar benden çok daha iyiler. bir çok şeyi onlardan öğrendim.

istediğiniz ilaveleri fırsat bulursam tamamlarım. dosyanızı incelemedim, ne istemiş olacağınızı şimdiden kestirebiliyorum, ancak ne istediğinizi örnek dosyanızda detaylı anlatmışsanız arkadaşlarımız bu konuda yardım edeceklerdir.
unutmayınız, sizin isteklerinizi ben mesleğim gereği anlayabilirim ancak hiç bilmeyen biri bu konuda yardım edebilir. bunun için isteklerinizi, neyi nasıl yapmak istediğinizi detaylı açıklamaya çalışınız.

Geri