• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yatay satırda düşey formülleme ve çoğaltma?

Excel Vers. ve Dili
2003-Türkçe
Merhaba,

Konu açmamak için her yolu denedim ancak nafile;
Amacım Sayfa 1'de yer alan ve oldukça uzun olan listenin, sayfa2'deki yerlerine yatay olarak otomatik geçmesi.

Formül yazıyorum ama yana doğru 6 sütun ve aşağı sıralı yapamadım bir türlü.
Yani örneğin;
Birinci şirket için Sayfa2 Sütun1 Satır 2'de =Sayfa1!B1 yapıyorum ama yana doğru onu bir türlü B2, B3 diye götüremiyorum ve aşağı doğru o formülü uzatamıyorum.

Elimdeki veri düşey ve bunu yataya çevirmem lazım, elimde de 3000 tane böyle kayıt var. Hepsini 'Kopyala-özel yapıştır' yapmak ölüm.

İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Konu açmamak için her yolu denedim ancak nafile;
Amacım Sayfa 1'de yer alan ve oldukça uzun olan listenin, sayfa2'deki yerlerine yatay olarak otomatik geçmesi.

Formül yazıyorum ama yana doğru 6 sütun ve aşağı sıralı yapamadım bir türlü.
Yani örneğin;
Birinci şirket için Sayfa2 Sütun1 Satır 2'de =Sayfa1!B1 yapıyorum ama yana doğru onu bir türlü B2, B3 diye götüremiyorum ve aşağı doğru o formülü uzatamıyorum.

Elimdeki veri düşey ve bunu yataya çevirmem lazım, elimde de 3000 tane böyle kayıt var. Hepsini 'Kopyala-özel yapıştır' yapmak ölüm.

İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.

merhaba
Sayfa2'de siyah'a boyadığım yerdeki formüller dizi formülüdür.
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
formüllerde 1000 satır baz alınmıştır.
1000 satır'ı değiştirmek için ctrl+h yapın aranan değere $1000 yeni değere $10000 yazın ve tümünü değiştir deyin.
$10000 olan yeri kendinize göre ayarlayınız.
eki inceleyiniz

Ekli dosyalar

Dosyanızı inceleyn

Dosyanız ekte incelermisiniz, formülleri gerektiği kadar çoğaltınız.

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim. Formülden de gördüğüm üzere iyi ki sormuşum sizlere. Emeğinize sağlık. Bir gün sizi kendimden kurtaracağım inşallah.

Geri