• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yatay Ara ile Veri Doğrulama

leonadies

Excel Derya Deniz Bizde Kulaç Atmaya Çalışıyoruz:)
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit Windows
Arkadaşlar Merhaba Veri Doğrulama işleminin Yatayara yöntemi ile yapılmasını nasıl sağlarız? (Ad tanımlama kullanmadan)

Örneğim Ektedir.

Ekli dosyalar

Yok mu cozumu arkdslar?

Merhaba.

Umarım yanlış anlamadım.
Veri doğrulama ekranında, LİSTE seçeneğini seçip, formül kısmına aşağıdaki formülü uygulayın.

Verilerin Sayfa1'de, veri doğrulama işleminin Sayfa2'de E9 hücresine göre değişeceği varsayıldı.
.
Kod:
=[COLOR="Red"]DOLAYLI[/COLOR]("[B][SIZE="3"]Sayfa1![/SIZE][/B]"&[COLOR="red"]ADRES[/COLOR](2;[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR]([B][COLOR="Blue"]Sayfa2!E9[/COLOR][/B];[B][SIZE="3"]Sayfa1![/SIZE][/B]$1:$1;0);4)&":"&[COLOR="red"]SOLDAN[/COLOR]([COLOR="red"]ADRES[/COLOR](1;[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR]([B][COLOR="Blue"]Sayfa2!E9[/COLOR][/B];[B][SIZE="3"]Sayfa1![/SIZE][/B]$1:$1;0);4);1)&[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR]("ZZZ";[COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("[B][SIZE="3"]Sayfa1![/SIZE][/B]"&[COLOR="red"]SOLDAN[/COLOR]([COLOR="red"]ADRES[/COLOR](1;[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR]([B][COLOR="Blue"]Sayfa2!E9[/COLOR][/B];[B][SIZE="3"]Sayfa1![/SIZE][/B]$1:$1;0);4);1)&":"&[COLOR="red"]SOLDAN[/COLOR]([COLOR="red"]ADRES[/COLOR](1;[COLOR="Red"]KAÇINCI[/COLOR]([B][COLOR="Blue"]Sayfa2!E9[/COLOR][/B];[B][SIZE="3"]Sayfa1![/SIZE][/B]$1:$1;0);4);1));1))

Çok teşekkür ederim Ömer Bey. Cidden her türlü övgüyü hak ediyorsunuz. Örnekleriniz bana excel konusunda çok şey katmıştır. Bu da onlardan biri oldu tekrar teşekkür ederim :)

Omer hocam genelde formulleri kolaylikla degistirebiliyorum. Ancak yazdiginiz bu formulu yapamadim. Mesela veriler sayfa 1 de dogrulama islemleri sayfa2 de olsa nasil bi degsiklik yapmaliyim?

Önceki cevabımdaki formülü güncelledim.
Sayfayı yenileyerek önceki cevabımı kontrol edin.
.

Ömer Hocam Veri doğrulamaya bu formül sığmıyor. Excel 2016 verisyondayım.

İşlemin uygulandığı belge ekte.
Önceki cevabımda küçük değişiklik yapmıştım, belki ben düzenleme yaparken hatalı halini görmüşsünüzdür.
.

Ekli dosyalar

Geri