• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru Yaş ve memlekete göre yaşını nasıl yazabiliriz?

Katılım
13 Mayıs 2005
Mesajlar
14
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 -TR
Merhaba,

1. Tablodaki F sütununda "Yaşı 23 ve altında olan ya da memleketi Ankara olanların" yaşını bulmam lazım;
E sütununda yaş, G sütununda memleketi var.
=EĞER(E2<=23;E2;EĞER(G2=”ANKARA”;E2;"")) yaptığımda yaşı 23'ten büyük olanlarda #AD? yazıyor
=EĞER(E2<=23;E2;"";EĞER(G2=”ANKARA”;E2;"")) yaptığımda "Bu işlev için çok fazla bağımsız değişken girdiniz" uyarısı veriyor.

2. Tablodaki G sütununda Memleketi Adana olan, yaşı 26 ve küçük olanların isimleri soruluyor. Bunu yapamadım.

Ekte örnek gönderdim, yardımcı olabilir misiniz?
 

Ekli dosyalar

Her satırın karşısına, istediğiniz şarta göre yazdırmak isterseniz.Aşağıdaki formülleri sırası ile F2 ve G2 hücrelerine formülleri kopyalayarak aşağı doğru çoğaltınız.
Kod:
=EĞER(VE($D2<>"";YADA($D2<=23;$E2="Ankara"));$D2;"")
Kod:
=EĞER(VE($D2<>"";$D2<=26;$E2="Adana");$E2;"")
 
Teşekkürler, ilk kod düzgün çalışıyor. İkinci kodda Memleketi Adana olanlar görünüyor fakat yaşı 26 ve küçük olanlar görünmüyor.
 
Teşekkürler, ilk kod düzgün çalışıyor. İkinci kodda Memleketi Adana olanlar görünüyor fakat yaşı 26 ve küçük olanlar görünmüyor.
2.Tablodaki G sütununda Memleketi Adana olan, yaşı 26 ve küçük olanların isimleri soruluyor. Bunu yapamadım.
Memleketi Adana ve yaşı 26 küçük olanlar görülür.İsteğiniz bu şekilde değil mi?
Deneyiniz.
Kod:
=EĞER(VE($D2<>"";$D2<=26;$E2="Adana");$B2;"")
 
Merhaba, sondaki B2'yi düzelttim orada problem yok fakat yaşı 26'dan küçük olanlar yine boş çıkıyor.
 
Tamam çalışıyor ben yanlış yapmışım teşekkürler, elinize sağlık
 
Geri
Üst