• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

yardımm eden yok bari örnek gösterin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan turanb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013
yaklaşık 2 haftadır forumda sorunuma çözüm arıyorum ama kimse sonuna kadar yardımcı olmuyor.

1- listboxu listwiewe çevirmek istiyorum ama işleyis bozulmasın istiyorum.
veya benim şablonuma uygun örnek bir listwiew çalışma örneği gönderin.

2- userform2 deki değiştirme işlemini beceremedim. el atmanızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

Kayıt et ve sil bölümlerindeki gerekli düzenlemeleri yaparsan iyi olur değilse değişik yerlere yazıyor diye geri gelirsin.

Ekli dosyalar

vardar hocam projeme sizinle devam etmeyi umuyorum.

umarım bitirinceye kadar elinizden geldiğince yardımcı olursunuz.

örnek olarak gönderdiğim dosyada kaydet deyince verilen en üst satıran (sütun isimlerinin olduğu yere kaydediyor. problemi nedir çözemedim.

sizin gönderdiş olduğunuz dosyaya da baktım değişen kodlar var ama userform şablonu bozulmuş sanırım.

ben userform1(Data) deki uygulamadaki kodlardan alıntı yaparak userform2 yi oluşturarak sabitveri sayfasına veri yazmasını sağladım. (yarım yamalak) kaydederken de birşeye göre sıralıyor ama bu sayfada sıralamaya gerek yok.

eki tekrar gönderiyorum. prob ne ise ne yapmam gerekirse yazınız lütfen veya dosya içerisinde düzeltme yaparak gönderiniz.

ricam olur.

Ekli dosyalar

Kayıt et ve sil bölümlerindeki gerekli düzenlemeleri yaparsan iyi olur değilse değişik yerlere yazıyor diye geri gelirsin.

vardar hocam projeme sizinle devam etmeyi umuyorum.

umarım bitirinceye kadar elinizden geldiğince yardımcı olursunuz.

örnek olarak gönderdiğim dosyada kaydet deyince verilen en üst satıran (sütun isimlerinin olduğu yere kaydediyor. problemi nedir çözemedim.

sizin gönderdiş olduğunuz dosyaya da baktım değişen kodlar var ama userform şablonu bozulmuş sanırım.

ben userform1(Data) deki uygulamadaki kodlardan alıntı yaparak userform2 yi oluşturarak sabitveri sayfasına veri yazmasını sağladım. (yarım yamalak) kaydederken de birşeye göre sıralıyor ama bu sayfada sıralamaya gerek yok.

eki tekrar gönderiyorum. prob ne ise ne yapmam gerekirse yazınız lütfen veya dosya içerisinde düzeltme yaparak gönderiniz.

ricam olur.

Siz Galiba mesajı okumadan örneği kullanmaya kalktınız mesajda
diyorum siz kayıt edilecek yerleri şablona göre düzenlemeyi üşenirseniz ben ne yapabilirimki.Siz , size uyarlanan listview için A kolunundaki kaydet değiştirmesini yapmıyorsan senin ne yapacacığını ben bilmeden ne yapabilirim .
combobox1 istediğin formda ne işe yarıyor veya gizlediğin butonlar neye yarıyor . Kusura bakmazsan müneccim değilim sen listview istedin az buçuk listene uyarlamaya çalıştım kaydedilcek yeri yeni şablona göre düzenlemen gerekir.

hocam baya sinirlenmişsiniz. kusura bakmayın henüz kodlamada sizin dediklerinizi anlayacak kapasitede değilim. eksikliğimi mazur görün.

- gizli butonlar listviewe listelenen kayıtlardan işaretlediğim zaman çıkacak ve işaretlediğim kaydı yukardaki tekxtbox ve cumboboxlardan değiştirdikten sonra değişikliği kaydedecek.
gizli olan sil butonuda işaretlediğim kaydın silinmesini sağlayacak.

size ilk göndediğim formatta zaten bu şekilde işliyordu. sadece listbox u listwiewe çevirmek istedim.

1- girilen bilgileri Data sayfasına kaydetme
2- kaydedilen verileri filtre ile listviewe çağırıp oradan işaretlediğimde değiştir ve sil butonu görünecek ve işaretlediğim veriyi yukarıdaki textbox lardaki yerine koyarak burada yaptığım değişikliği kaydedecek.
veya işaretlediğimi sil butonuna bastığımda silecek.

hocam siz galiba yazdığınız koda göre userform oluşturmamı istiyorsunuz.
valla açık söyliyeyim bunu beceremem. ama siz aşağıda gönderdiğim dosyamda diğer işlevler aynı kalmak kaydıyla listbox olan kısmını listviewe çevirirseniz çok duamı alırsınız.

Ekli dosyalar

bu arada yeni işlem kaydı (userform1) i hallederseniz.
yeni araç kaydını ben yaptığınıza uyarlarım.

bu konuda takıldım. bu noktayı geçersek raporlama kısmına başlayacağım sizlerin sayesinde.

Geri