• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

yardım karşılaştırma yapmak

Excel Vers. ve Dili
acemi

yukarıdaki resimde olduğu gibi A ve B sütunda herhangi bir satırından bulunan harf ile başlayıp sayı ile biten numaralarının hangileri D ve E bulunan numaralar ile aynı ise G sütununda var ya da yok şeklinde nasıl oluşturabiliriz acaba yardımlarınız için formüllerde biraz acemiyim

Merhaba,

Resim görünmüyor, örnek dosya ekleyebilir misiniz?

yukarıdaki resimde olduğu gibi A ve B sütunda herhangi bir satırından bulunan harf ile başlayıp sayı ile biten numaralarının hangileri D ve E bulunan numaralar ile aynı ise G sütununda var ya da yok şeklinde nasıl oluşturabiliriz acaba yardımlarınız için formüllerde biraz acemiyim

Merhaba,

Yanlış anlamadım ise ;

G1'e ;
Kod:
=EĞER(VE(A1=D1;B1=E1);"VAR";"YOK")
yazıp, aşağıya doğru çoğaltınız.

Merhaba,

Yardımcı sütunlar gerekecek. A-B sütunlarını örn. boş olan C sütununda =A1&B1 ile, D-E sütunlarını da F sütununda =D1&E1 yazıp (aşağıya doğru kopyalayarak) birleştiriniz, daha sonra G sütununa aşağıdaki formülü giriniz:

=IFERROR(IF(VLOOKUP(C:C;F:F;1;0)=C1;"var";"yok");"")

Türkçe Excel için:

=EHATALIYSA(EĞER(DÜŞEYARA(C:C;F:F;1;0)=C1;"var";"yok");"")

C sütunundaki değerleri F' de arar, bulunuyorsa C' deki ifadelerin karşılarına G sütununda "var" yazar. Listelerde benzeri olmayan ifadelerin G' deki kutularında boşluk olur. Eğer benzeri olmayan değerlerin karşılarında YOK ifadesi görmek isterseniz formülü aşağıdaki gibi uygulayınız:

=EHATALIYSA(EĞER(DÜŞEYARA(C:C;F:F;1;0)=C1;"var";"yok");"yok")

İyi çalışmalar,

Son düzenleme:
örneğin 1. satırdaki numarayı tüm d ve e sütununda aramasını istiyorum bu mumkunmu varsa karşında var çıksın

Geri