DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Neyin nasıl yapıldığını öğrenmez incelemezlerse bir sürü sonra işin içinden çıkılmaz bir durum oluşur.Evet bende bu gözleminize katılıyorum.
Kişisel gelişim için çok faydalı olmadığını düşünüyorum. İnsanı tembelleştiriyor.
Çünkü soruyu soruyorsunuz ve saniyeler içinde tüm detaylarıyla beraber cevap karşınıza dökülüyor. Ondan sonrası kopyala-yapıştır..
Sadece bir yapay zeka da kullanmamak lazım. Ben chatgpt, deepseek ve grok kullanıyorum. Ama çok yetersiz kullandığımı düşünüyorum.Çok önceden denemiştim, saçma sapan VBA kodları önermişti; ya da ben tarif edemedim.
Bu başlığı görünce sabahtan beri üzerinde çalıştığım c# maskedtextbox custom datagridview column kodlarını yazmasını istedim. Kod yazımını tamamladım ancak kullanışlı bir kod verip veremeyeceğini merak ettim. Neredeyse hiç bir modifikasyon gerekmiyor. Boşuna zaman kaybetmişim.
Aslında, yapay zekadan önce de henüz tam vakıf olmadığımız bir konuda iskelet kodlarını web araştırmasıyla bulup geri kalanını kendimiz inşa ediyorduk ya da ihtiyacımıza göre modifiye ediyorduk. Yapay zeka ise bunun tamamını verebiliyor.
Bir düşünün... sadece okuyup kontrol ediyorsunuz, bilgi birikiminizle istediğiniz şekle sokuyorsunuz; bu iyi birşey. Yeni öğrenen bireyler bu hazır kodlardan kendine pay çıkarıp kendini geliştiriyorsa ne âlâ... yoksa nereye varacağını tahmin edersiniz...
.
Bunu katılmıyorum hocam. En önemli etken Öğrenmek için meraklı olmak gerek . Benin Vba bilgim sıfırdı. Yapay zekaya koda yazdıra yazdıra. Şu an manuel kod yazamasamda (kodları ezbere bilmiyorum) bir kod yazılırken hangi şekilde ilerlenir bilebiliyorum. Yazılan kodu derdimi anlayacak şekilde okuyabiliyorum.Evet bende bu gözleminize katılıyorum.
Kişisel gelişim için çok faydalı olmadığını düşünüyorum. İnsanı tembelleştiriyor.
Çünkü soruyu soruyorsunuz ve saniyeler içinde tüm detaylarıyla beraber cevap karşınıza dökülüyor. Ondan sonrası kopyala-yapıştır..
Umarım ben yanılırım..Bunu katılmıyorum hocam. En önemli etken Öğrenmek için meraklı olmak gerek....
Bende lisede ibm 8086 ve dos 6.22 kitabı ile bilgisayarı öğrendim diyebilirim.Zamanında daha internet yaygın değilken internet kafeye gidip harçlığımı o zamanki tabiri ile "hazır kodlar" bulup CD-RW (silinebilir cd lere, flash disk yoktu o zamanlar) yazdırır evde inceler bir şeyler öğrenmeye çalışırdım. Bugünkü gibi yapay zekaya ulaşabilseydim 1 ayda ulaşabildiğimiz bilgiye anında ulaşmak ne kadar zaman kazandırırdı, harika bir şey.
Bence burada önemli olan öğrenme hevesi. Soruyu sor cevabı kopyala yapıştır yapmak yerine yapay zekayı öğrenme odaklı kullanmak önemli bir nokta.
Forumda da buna benzer örnekler görüyoruz bazı üyeler cevabı kopyala yapıştır yapıp ileriki bir günde benzer soru soruyorlar.
Ama öğrenme hevesi olanlar bakıyorsunuz ki eskileri geçebiliyorlar.