• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yanyana kolonlardaki verileri alt alta sıralam istiyorum ama nasıl ??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan clayman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2007 ENG
Merhaba arkadaşlar,

Elimde bazı meteoroloji verileri içeren bazı dosyalar var bu dosyalar şu şekilde;
kolonlar ayları
satırlar günleri ifade ediyor zaten ekte gönderdiğim dosya da görülüyor.

benim bu verileri alt alta yazmam gerekiyor fakat elle yazmaya kalkarsam çooookkk uzun sürer :) bunun için sizden yardım istiyorum

ekte gönderdiğim dosya da Sayfa 1 de benim elimdeki verilerden 1 istasyonun 2 yıllık verileri var.

Sayfa2 de ise örnek olarak alt alta sıralanmış bir kısmı var.

Bunun için bi makro yazabilirseniz çok sevinirim. Kolay gelsin.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Dosyanız ekte.:cool:Sayfa3 e tranpose ediyor.:cool:
Kod:
Sub cevir()
Sheets("Sheet3").Select
Application.ScreenUpdating = False
Sheets("Sheet3").Range("A2:Z65536").ClearContents
myarr = Sheets("Sheet1").Range("A13:M46")
Range("A2").Resize(UBound(myarr, 2), UBound(myarr, 1)) = Application.Transpose(myarr)
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "Çevirme işlemi tamam"
End Sub

Ekli dosyalar

Sayın clayman

İsteğinizin formülle yapılmış hali.

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim arkadaşlar formülle yapılan hali daha yakın benim istediğime fakat boş olan hücrelerin yerine 0 değil de boş olarak bıraksa daha güzel olurdu bunu nasıl yapabilirim?

ikinizede çok teşekkür ederim arkadaşlar

Sayın clayman

Üst menüden
Araçlar/Seçenekler/Görünüm sekmesinde Sıfır Değerleri Kutusundaki onayı kaldırın.

office 2007 kullanıyorum bu sürümde o olayı nerden halledebilirim peki ( kusura bakmayın çok oluyorum ama ) teşekkür ederim yardımınız için.

Office 2007 hiç kullanmadım bilmiyorum..

Formülü şöyle düzeltebilirsiniz...

Kod:
=EĞER(YATAYARA(D2;Sheet1!$B$12:$M$46;E2+4;0)=0;"";YATAYARA(D2;Sheet1!$B$12:$M$46;E2+4;0))

.

ama benim dosyalarımın bazılarında hücrelerde 0 değerleride mevcut bu en son düzelttiğiniz formülde tüm sıfırları siliyor. :( Başka bi çözüm yolu yokmudur?

Sıfır değerini istemediğiniz iin öyle yazdım. Formüldeki 0 olan yeri "" yapın. (Kırmızı yer)

Kod:
=EĞER(YATAYARA(D2;Sheet1!$B$12:$M$46;E2+4;0)=[COLOR=red]""[/COLOR];"";YATAYARA(D2;Sheet1!$B$12:$M$46;E2+4;0))

Bu işlemleri özel yapıştır seçeneğinde en altta bulunan işlemi tersine çevir (transpoz) seçeneği ile de yapabiliriz.

çok teşekkür ederim AS3434 yardımların için. Büyük bi yükten kurtardın beni

Transpose Yardımı Hk.

Değerli arkadaşlar , sütunlardaki verileri satırlara göndermekle ilgili bir sıkıntım var.
Sorumu direk olarak ekli dosyada gönderiyorum.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Eminim çok basit bir tolu vardır ama ben bulamıyorum malesef transpose işleminden başka bir şey aklıma gelmiyo:( Daha pratik bir şeyler arıyorum .
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Değerli arkadaşlar , sütunlardaki verileri satırlara göndermekle ilgili bir sıkıntım var.
Sorumu direk olarak ekli dosyada gönderiyorum.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Eminim çok basit bir tolu vardır ama ben bulamıyorum malesef transpose işleminden başka bir şey aklıma gelmiyo:( Daha pratik bir şeyler arıyorum .
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Önce dosyanızın bir yedeğini alın.:cool:
Kod:
Sub degerlendir()
Dim yatay_liste(), dikey_liste
Sheets("İSTENİLEN RAPOR").Select
Application.ScreenUpdating = False
yatay_liste = Range("A2:P" & Cells(65536, "A").End(xlUp).Row)
Range("A1:P65536").ClearContents
Range("A2").Resize(UBound(yatay_liste, 2), UBound(yatay_liste, 1)) = Application.Transpose(yatay_liste)
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem Tamamdır." & vbLf & _
vbLf & "evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, "E V R E N"
End Sub

Evren Hocam;

Dim yatay_liste(), dikey_liste

Böyle bir satırla ilk kez karşılaşıyorum.Tam olarak ne anlama geliyor açıklayabilir misiniz?
Sub içinde alt Sub'lar açıyormuş gibi geldi bilmem doğru mu anladım..!Sonra tekrar sormamak için merak ettiğimi şimdiden soruyorum:
EDOĞRUYSAM(Sub içinde alt Sub'lar açıyormuş gibi geldi bilmem doğru mu anladım..!;bu Sub'lar başka makrolar içindeyken çağırılabilir Sub'lar mıdır?);EHATALIYSAM(Sub içinde alt Sub'lar açıyormuş gibi geldi bilmem doğru mu anladım..!;"acaba nedir nedir:)")

Evren Hocam;

Böyle bir satırla ilk kez karşılaşıyorum.Tam olarak ne anlama geliyor açıklayabilir misiniz?
Sub içinde alt Sub'lar açıyormuş gibi geldi bilmem doğru mu anladım..!Sonra tekrar sormamak için merak ettiğimi şimdiden soruyorum:
Neyi kastetiğniz anlamadım.
Benim yazdığım kodu söylüyorsanız sub içinde sub açmıyor.:cool:
TRASPOSE ediyor.:cool:

Hocam mesajımda düzeltme yaptım.Sorumla ilgili olan satırım

bu satır..
Dim ile başlayan satırlar Veri tanımlama içindir.
yatay_liste()
Bu sonundaki parantezler bu değişkenin dizi olduğunu anlatıyor.:cool:

Veri tanımlama satırı olduğunu bildiğim için dikkatimi çekmişti hocam.Dizi tanımlamasına hiç denk gelmemiş acemi arkadaşlar anlamayabilirler bunları alt sub gibi düşünebilirler diye sorma ihtiyacı duydum yoksa siz de takdir edersiniz ki exceli en iyi ben bilirim ;) açıklamanız için teşekkür ederim hocam..

Hocam öncelikle çok teşekkkür ederim , fakat malesef ben kod yazmayı bilmiyorum.Formülle ya da transposenin daha farklı bir kısa yolu varsa benim daha çok işime gelir.Excel de o kadar iyi değilim.Aklınıza gelen başka bir şey olursa düşüncenizi bile paylaşmanız yeterli.

Yine de emeğiniz için tekrar çok teşekkür ederim

İyi çalışmalar

Sn alias_ahmedo merhaba;

A2:P6 aralığını seçip kopyalayın sonra misal A11 hücresini seçip sağ klik yapın Özel Yapıştır menüsünde İşlemi Tersine Çevir kutucuğunu işaretleyip yapıştırın..İstediğiniz sonucu veriyor mu acaba?

Geri