• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yanına kopyalama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kgdsa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Standart 2016
Merhaba,

H sutünda 95 tame kodum var, A sutününda da 34 yakın kodum var. A sutünündaki 34 kodu H sutünündaki 95 koduna yan yana gelecek şekilde nasıl kopyalabilirim ? Tek tek çok zor oluyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Yukarıdaki sözlerinizden istediğiniz şey tam olarak anlaşılamıyor. Daha açıklayıcı bilgi ve örnek vermelisiniz ki ilgilenecek arkadaşlar maksadınızı tam anlasınlar. Dosyanızla aynı formatta ama gerçek bilgi içermeyen bir kopyasını paylaşırsanız daha hızlı ve doğru cevaplar alabilirsiniz.

Altın üye olmadığım için dosya paylaşamadım, Onaylanmasını bekliyorum.

Ekran görüntüsü 2022-02-06 141142.png

Örnek olarak şu şekilde olmasını istiyorum

Bana görselde sanki çelişki var gibi geldi.

Örnek dosya paylaşarak talebinizi anlatırsanız konu netleşecektir.

Merhaba Örnek olarak excell dosyası ilettim, Tek tek değil de kod ile yada bir kısayolu var mı diye sormak istedim

Ekli dosyalar

Deneyiniz.

C++:
=EĞER(H1="";"";İNDİS(A:A;YUKARIYUVARLA(SATIR()/5;0)))

Merhaba dediğiniz oldu,

Peki ekte belirttiğim şekilde olsaydı nasıl olucaktı ?

Ekli dosyalar

Bu durumda H6 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın ve 4 satır sürükleyin.

C++:
=H1

Sonra G6 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.

C++:
=EĞER(H6="";"";İNDİS(A:A;YUKARIYUVARLA(SATIR()/5;0)))

Son olarak G5:H9 hücrelerini seçip kopyalayıp alt hücrelere ihtiyacınız kadar yapıştırın.

Yaptığınız işlem işime yaradı fakat verilerime baktığımda 400 satır olan excell dosyalarımda var, Tek yine sutünle seçmem mi gerecek ? otomatik olarak getirse karşısına makro ile mümkün müdür ?

Satır sayısı çok önemli değil. Fakat dosyanız hacimliyse yavaşlama sorunu olabilir. Bunun dışında önerdiğim gibi istediğiniz dosyanızda kullanabilirsiniz.

Makro ile işlem yapılabilir. Bunun için aklınızdaki kurguyu örnekle yazıya dökmelisiniz.

Tamamdır Teşekkür ederim.

Geri