Merhabalar...
Üzerinde elimdeki bir dosya mekro ile ilgili problem yaşıyorum. Ekte dosyanın içerisindeki veriyi makroyu da görebileceğiniz bir dosya gönderiyorum. Ancak kodda içerisinde çıkamadığım bir mesele var.
Ekte'ki dosyada yer alan Sayfa 1 worksheet'inde yer alan verileri TOPLAMA worksheet'inde D sütunundan sonra yer alan yan yana hücreleri yine D sütununun altında toplamak istiyorum. Bunu yaparken yani mesela E, F ve G sütunlarında da veri var ise bunları D sütununda toplamak istiyorum. Dolayısıyla satır ekleyerek bu işlemi gerçekleştirmem gerek. Bunun yanı sıra satır ekler iken A B ve C sütunlarında yer alan boşlukları üstte yer alan veri ile doldurmak istiyorum. Biraz karışık anlatmış olabilirim
( Ama ekteki dosya incelenir ise sıkıntı anlaşılabilir. Kod aşağıdaki şekilde:
Sub Toplama_Siralama_Islemi()
Dim toplama As Worksheet
Dim sayfa As Worksheet
Dim saySatir As Integer
Dim saySutun As Integer
Dim i As Integer
Dim j As Integer
Dim satir As Integer
Set toplama = Worksheets("TOPLAMA")
Set sayfa = Worksheets("Sayfa1")
toplama.Cells.ClearContents
saySatir = WorksheetFunction.CountA(sayfa.Range("A:A"))
satir = 1
For i = 1 To saySatir
saySutun = WorksheetFunction.CountA(sayfa.Range("A" & i & ":IV" & i))
For j = 4 To saySutun
toplama.Cells(satir, "A") = sayfa.Cells(i, "A")
toplama.Cells(satir, "B") = sayfa.Cells(i, "B")
toplama.Cells(satir, "C") = sayfa.Cells(i, "C")
toplama.Cells(satir, "D") = sayfa.Cells(i, j)
satir = satir + 1
Next j
Next i
End Sub
Kodda yer alan problemlerden birisi TOPLAMA worksheet'inde en fazla 32767 satır alıyor. Yani 32767 satırdan sonra almıyor ve hata veriyor... İkincisi ise Sayfa 1 de yer alan verilerin tamamını almıyor mutlaka eksik veri aktarıyor. Bunların sebebini anlayamadım... Elimde çok ciddi veri olduğu için kodda problem yaşıyorum... Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum...
Şimdiden herkese çok teşekkür ederim...
Üzerinde elimdeki bir dosya mekro ile ilgili problem yaşıyorum. Ekte dosyanın içerisindeki veriyi makroyu da görebileceğiniz bir dosya gönderiyorum. Ancak kodda içerisinde çıkamadığım bir mesele var.
Ekte'ki dosyada yer alan Sayfa 1 worksheet'inde yer alan verileri TOPLAMA worksheet'inde D sütunundan sonra yer alan yan yana hücreleri yine D sütununun altında toplamak istiyorum. Bunu yaparken yani mesela E, F ve G sütunlarında da veri var ise bunları D sütununda toplamak istiyorum. Dolayısıyla satır ekleyerek bu işlemi gerçekleştirmem gerek. Bunun yanı sıra satır ekler iken A B ve C sütunlarında yer alan boşlukları üstte yer alan veri ile doldurmak istiyorum. Biraz karışık anlatmış olabilirim
Sub Toplama_Siralama_Islemi()
Dim toplama As Worksheet
Dim sayfa As Worksheet
Dim saySatir As Integer
Dim saySutun As Integer
Dim i As Integer
Dim j As Integer
Dim satir As Integer
Set toplama = Worksheets("TOPLAMA")
Set sayfa = Worksheets("Sayfa1")
toplama.Cells.ClearContents
saySatir = WorksheetFunction.CountA(sayfa.Range("A:A"))
satir = 1
For i = 1 To saySatir
saySutun = WorksheetFunction.CountA(sayfa.Range("A" & i & ":IV" & i))
For j = 4 To saySutun
toplama.Cells(satir, "A") = sayfa.Cells(i, "A")
toplama.Cells(satir, "B") = sayfa.Cells(i, "B")
toplama.Cells(satir, "C") = sayfa.Cells(i, "C")
toplama.Cells(satir, "D") = sayfa.Cells(i, j)
satir = satir + 1
Next j
Next i
End Sub
Kodda yer alan problemlerden birisi TOPLAMA worksheet'inde en fazla 32767 satır alıyor. Yani 32767 satırdan sonra almıyor ve hata veriyor... İkincisi ise Sayfa 1 de yer alan verilerin tamamını almıyor mutlaka eksik veri aktarıyor. Bunların sebebini anlayamadım... Elimde çok ciddi veri olduğu için kodda problem yaşıyorum... Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum...
Şimdiden herkese çok teşekkür ederim...